TLife | The female side of life

Τάρτα με μανιτάρια και πράσο

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μια εύκολη και πολύ νόστιμη τάρτα με μανιτάρια και πράσο και τυρί παρμεζάνα να λιώνει στο στόμα...

Εύκολη 45 λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 450 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 1 μεγάλο πράσο, μόνο τα λευκά και τα πράσινα μέρη του, κομμένα σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. ψιλοκομμένο φρέσκο ​​θυμάρι, με κάποια ολόκληρα φύλλα για το γαρνίρισμα
  • Χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 480 γραμμάρια σφολιάτα
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Ντιζόν
  • 30 γραμμάρια τυρί παρμεζάνα, τριμμένο
  • 1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε το φούρνο στους 250 ° C.

  • 2

    Λιώσε τις 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα. Πρόσθεσε τα μανιτάρια και τα σόταρε μέχρι να ροδίσουν, 6-8 λεπτά.

  • 3

    Βάλε τα μανιτάρια σε ένα πιάτο και κρατάς τους ζωμούς στο τηγάνι.

  • 4

    Πρόσθεσε το υπόλοιπο βούτυρο, το πράσο, το σκόρδο, το θυμάρι στο τηγάνι και σοτάρεις μέχρι να μαραθεί το πράσο, 2 έως 4 λεπτά.

  • 5

    Ανακάτεψε με τα μανιτάρια και πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι.

  • 6

    Ρίξε λίγο αλεύρι σε μια επιφάνεια για να ανοίξεις τη ζύμη.

  • 7

    Ξεδίπλωσε τη ζύμη και σχημάτισε ένα ορθογώνιο διάστασης 25x30 cm.

  • 8

    Κόβεις τη ζύμη σε δύο ορθογώνια διάστασης 12x30 cm και βάλτην σε 2 αντικολλητικά φύλλα ψησίματος.

  • 9

    Τρύπησε τη ζύμη με ένα πιρούνι, αφήνοντας λίγο κενό τριγύρω.

  • 10

    Άπλωσε τη μουστάρδα μέσα στη ζύμη και πασπάλισε με παρμεζάνα και από πάνω με μανιτάρια.

  • 11

    Άλειψε τις άκρες της ζύμης με αυγό και ψήσε μέχρι οι άκρες να χρυσαφίσουν, 16 έως 18 λεπτά.

  • 12

    Γαρνίρεις με θυμάρι.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...