TLife | The female side of life

Trifle φράουλα-σοκολάτα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αυτό το γλυκό-κόλαση με τις πολλές στρώσεις από κέικ, φράουλα, κρέμα και σοκολάτα! Απογειώνει τη γεύση σου!

Μέτρια 4+μερίδες

Συστατικά

  • 1 πακέτο κέικ χωρίς γλουτένη
  • 1/2 κούπα ανάλατο βούτυρο μαλακό
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • Σπρέι μαγειρικής
  • 2 1/2 φλυτζάνια γάλα με 1% λιπαρά
  • 1 πακέτο βανίλια πουτίγκα της στιγμής χωρίς γλουτένη
  • 1 1/2 σαντιγί με λίγες θερμίδες
  • 1/4 φλιτζάνι λικέρ βατόμουρο
  • 3 φλιτζάνια φράουλες κομμένες σε φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σοκολάτας

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

  • 2

    Φτιάξε το μείγμα κέικ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, χρησιμοποιώντας ανάλατο βούτυρο, αυγά, και 1 φλιτζάνι νερό.

  • 3

    Ρίξε το μείγμα σε ένα ταψί τετράγωνο που έχεις ψεκάσει πριν με σπρέι μαγειρικής.

  • 4

    Ψήσε στους 180 για 38 λεπτά και βγάλε το από το φούρνο και άφησέ το να κρυώσει για 10 λεπτά.

  • 5

    Ανακάτεψε το γάλα και το μείγμα πουτίγκα σε ένα μεσαίο μπολ με ένα σύρμα για 2 λεπτά.

  • 6

    Σκέπασε και άσε να κρυώσει για 5 λεπτά.

  • 7

    Βάλε τη σαντιγί σε ένα δοχείο.

  • 8

    Κόψε το κέικ σε 2.5 cm και βάλε το μισό στη βάση του ποτηριού.

  • 9

    Μούσκεψε το κέικ με 2 κουταλιές της σούπας λικέρ εάν θέλεις.

  • 10

    Πρόσθεσε πάνω από το κέικ μισό από το μείγμα πουτίγκας και μισές φράουλες.

  • 11

    Κράτησε 1/4 φλιτζάνι από τη σαντιγί και πρόσθεσε πάνω από τις φράουλες.

  • 12

    Επανάλαβε την ίδια διαδικασία και για τις άλλες στρώσεις.

  • 13

    Βάλε το ψυγείο για 8 ώρες.

  • 14

    Σέρβιρε συμπληρώνοντας στο κέντρο του trifle με 1/4 φλιτζάνι σαντιγί και με σιρόπι σοκολάτας.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...