TLife | The female side of life

Ρολάκια με prosciutto και γλυκοπατάτα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φτιάξε ρολάκια με προσούτο και γέμιση απο γλυκοπατάτα και εντυπωσίασέ τους όλους! Αγόρασε εδώ τα υλικά σου!
θερμίδες: 167/μερίδα

Εύκολη 20 λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 1 μεγάλη γλυκοπατάτα κομμένη σε λωρίδες
  • 12 φέτες προσούτο, κομμένες στη μέση
  • 3 κουταλιές της σούπας τυρί κατσικίσιο
  • 6 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι και κομμένοι σε λεπτές φέτες
  • ½ φλιτζάνι τεμαχισμένα καρύδια πεκάν
  • Για το βαλσάμικο:
  • ¼ φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου
  • 3 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

  • 2

    Πρόσθεσε τις λωρίδες από την γλυκοπατάτα και αλατοπιπέρωσε.

  • 3

    Σκέπασε από πάνω και μαγείρεψε για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι λωρίδες.

  • 4

    Παράλληλα, ανακάτεψε σε ένα μικρό κατσαρολάκι ελαφρά, το σιρόπι με το ξύδι και άφησέ το να βράσει για 3-5 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

  • 5

    Αφαίρεσε από τη φωτιά και ανακάτεψε με τη μουστάρδα.

  • 6

    Άπλωσε δύο κομμάτια προσούτο και άλειψε με ½ κουταλιά της σούπας τυρί κατσικίσιο.

  • 7

    Μετά πασπάλισε με 1 κουταλιά της σούπας καρύδια πεκάν, με 1 χουρμά και γέμισε με τη γλυκοπατάτα.

  • 8

    Τύλιξε το προσούτο καλά και τσίμπησέ το με μία οδοντογλυφίδα.

  • 9

    Επανάλαβε μέχρι να φτιάξεις 6 ρολάκια.

  • 10

    Αν θέλεις τα κόβεις στη μέση αλλιώς τα αφήνεις μεγάλα.

  • 11

    Βάλε τα ρολάκια σε μία μεγάλη πιατέλα και γαρνίρισε με το βαλσάμικο.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...