TLife | The female side of life

Tabouleh με τριμμένη φέτα και γαρίδες

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ελαφριά συνταγή με πληγούρι και γαρίδες. Σε συνδυασμό με την τριμμένη φέτα το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο. Έχει μόλις 297 θερμίδες...

Εύκολη 20 Λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι πληγούρι
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ¼ του φλιτζανιού φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Κύμινο
  • Ξερό δυόσμο
  • 250 γρ γαρίδες καθαρισμένες (προτίμησε αυτές που δεν έχει αφαιρεθεί η ουρά τους)
  • 1 μεγάλο αγγουράκι τουρσί καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια
  • 1 φλιτζάνι ντομάτα σε κυβάκια
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ¼ του φλιτζανιού τριμμένη φέτα

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Βάλε 1 ½ φλιτζάνι νερό να βράσει και πρόσθεσε το πληγούρι. Αφού πάρει μια βράση, σκέπασε την κατσαρόλα κλείσε τη φωτιά και άσε το πληγούρι να σταθεί 25 λεπτά

  • 2

    Σε ένα μπολ ανακάτεψε 1 κ.γ μαϊντανό με το χυμό λεμόνι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το κύμινο και τον δυόσμο

  • 3

    Βάλε σε ένα μικρό κατσαρολάκι νερό να βράσει και πρόσθεσε τις γαρίδες να βράσουν για 1-2 λεπτά. Στάγγιξε και ξέπλυνε κάτω από κρύο νερό

  • 4

    Βάλε το πληγούρι σε μια σαλατιέρα και πρόσθεσε τις γαρίδες, το αγγουράκι, την ντομάτα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τη φέτα και τον υπόλοιπο μαϊντανό.

  • 5

    Πρόσθεσε το dressing

  • 6

    Σερβίρεται δροσερό!

  • Δοκίμασε γαρίδες καταψυγμένες

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...