TLife | The female side of life

Ζεστή σαλάτα με μήλο, κολοκύθα και φακές

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αυτή η ζεστή σαλάτα με φακές θα σε εκπλήξει με τα αρώματα από τα μπαχαρικά αλλά και τα φρέσκα μυρωδικά! Δοκίμασέ την!

Εύκολη 1 ώρα 4+μερίδες

Συστατικά

  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, + λίγο ακόμη για το σερβίρισμα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 φλιτζάνια μικρές φακές, καλά πλυμμένες
  • 3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 3 κ.σούπας χυμό λεμόνι
  • 2 κ.σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
  • αλάτι και πιπέρι
  • 6 κ.σούπας βούτυρο ανάλατο λιωμένο
  • 3/4 κ.γλυκού κανέλα
  • μισό κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  • μια πρέζα γαρύφαλο
  • 1, 5 κιλό κολοκύθα κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1 μήλο γκόλντεν κομμένο σε λεπτά μισοφέγγαρα
  • το μισό από ένα κεφαλάκι ραντίτσιο, με τα φύλλα κομμένα στο χάρι
  • φύλλα μαϊντανού για το σερβίρισμα

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Ζέστανε σε μεγάλη κατσαρόλα 2 κ.σούπας από το λάδι.

  • 2

    Ρίξε το κρεμμυδάκι και μαγείρεψε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να πάρει ελαφρώς ρόδινο χρώμα, περίπου 5 λεπτά.

  • 3

    Πρόσθεσε το σκόρδο και μαγείρεψε ανακατεύοντας άλλα 2 λεπτά.

  • 4

    Ρίξε τις φακές, το θυμάρι και 3 φλιτζάνια νερό και άφησε να πάρει βράση.

  • 5

    Σκέπασε την κατσαρόλα και σιγόβρασε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι φακές και να απορροφηούν τα υγρά, περίπου μισή ώρα.

  • 6

    Αφαίρεσε τα κλωναράκια από το θυμάρι.

  • 7

    Βάλε τις φακές σε σαλατιέρα και άφησέ τες να κρυώσουν λίγο.

  • 8

    Πρόσθεσε το λεμόνι, το σχοινόπρασο και το υπόλοιπο λάδι. Αλατοπιπέρωσε.

  • 9

    Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

  • 10

    Σε ένα μπολ ανακάτεψε το βούτυρο με την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το γαρύφαλλο και αλατοπιπέρωσε.

  • 11

    Βάλε την κολοκύθα σε μεγάλο μπολ και ανακάτεψέ την με 5 κουταλιές σούπας από το μίγμα του βούτυρου. Αλατοπιπέρωσέ την.

  • 12

    Άπλωσε την κολοκύθα σε λαμαρίνα που έχεις στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και ψήσ' την για 10 λεπτά.

  • 13

    Στο μπολ που είχες την κολοκύθα ρίξε το μήλο μαζί με το υπόλοιπο βούτυρο.

  • 14

    Γύρισε τα κομμάτια της κολοκύθας που ψήνονται και βάλε και το μήλο στο ταψί. Ψήσε άλλα δέκα λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα μήλα και η κολοκύθα.

  • 15

    Βάλε σε πιατέλα την κολοκύθα, το μήλο και το ραντίτσιο. Ρίξε από πάνω τις φακές και περίχυσε με λίγο ελαιόλαδο.

  • 16

    Γαρνίρισε με τον μαϊντανό και ίσως λίγο έξτρα σχοινόπρασο.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...