TLife | The female side of life

Φάβα... ο παραδοσιακός μεζές

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπορεί όσο ήσουν μικρή να μην της έδινες ιδιαίτερη σημασία, όμως η φάβα είναι εκλεκτή και αναπόσπαστη από το τραπέζι της παρέας που πίνει το κρασάκι της.

Εύκολη 1 Ώρα 4+μερίδες

Συστατικά

  • 500 γρ. φάβα
  • 4 μέτρια κρεμμύδια ξερά
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 5-6 κλωναράκια μαϊντανό
  • Ρίγανη ξερή
  • 1 λεμόνι
  • Αλάτι, Πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Ξέπλυνε τη φάβα και καθάρισέ τη σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας

  • 2

    Σε μια καταρόλα με νερό που βράζει (περίπου τρία ποτήρια) πρόσθεσε τη φάβα και άφησ ενα βράσει και αν βγάλει τους αφρούς της

  • 3

    Αφαίρεσε με μια τρυπητή κουτάλα τον αφρό και χαμήλωσε τη φωτιά

  • 4

    Σκέπασε και άφησε το όσπριο να σιγοβράσει για μισή ώρα περίπου

  • 5

    Ψιλόκοψε τα τρία κρεμμύδια και σόταρέ τα σε αντικολλητικό σκεύος με λίγο ελαιόλαδο

  • 6

    Πρόσθεσέ τα στη φάβα που εει ήδη βράσει και σκέπασε την κατσαρόλα και πάλι

  • 7

    Πρόσθεσε λίγη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και άσε το φαγητό να βράσει για άλλα 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά

  • 8

    Σέρβιρε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό, ροδέλες κρεμμυδιού και λίγο λεμόνι

  • Η καλύτερη φάβα είναι η φάβα Σαντορίνης...ζήτησέ την!

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...