TLife | The female side of life

Φασόλια αλά μαροκαίν

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η ανατολίτικη ονομασία της σε προϊδεάζει για περισσότερα μπαχαρικά - κατά κανόνα περισσότερο καυτερό πιπέρι - και ένα ακόμη μυστικό. Αυτή η μαροκινή φασολάδα δεν έχει σέληνο. Έχει όμως τζίντζερ, μαϊντανό και κόλιαντρο. Δοκίμασέ την για να... αλλάζεις τη γεύση σου σε πιάτα με όσπρια.

Μέτρια 2 Ώρες 4μερίδες

Συστατικά

  • 500 γρ. μέτρια φασόλια, μουλιασμένα απο βραδύς και στραγγισμένα
  • 3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 2 κ.γ. πάπρικα
  • 2 κ.γ. κύμινο
  • 1,5 κ.γ. τζίντζερ
  • 1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
  • 1/4 φλιτζανιού σπορέλαιο
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Βάλε όλα τα υλικά σου σε χύτρα ταχύτητας ή κατσαρόλα. Πρόσθεσε 2 λίτρα νερό και άφησε να πάρουν μία βράση.

  • 2

    Για τη χύτρα ταχύτητας: Σκέπασε την κατσαρόλα και μαγείρεψε σε μέτρια φωτιά για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια. Αν το φαγητό έχει ακόμη πολύ ζουμί, άφησέ το να βράσει μέχρι να μείνει μια παχύρευστη σαλτσούλα. Αλατοπιπέρωσε στο τέλος ανάλογα με τα γούστα σου.

  • 3

    Για την κατσαρόλα: Σκέπασε την κατσαρόλα και σιγόβρασε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1,5 ώρα ή μέχρι τα φασόλια να μαλακώσουν. Αν όσο βράζει το φαγητό ξεμείνει από υγρά πρόσθεσε λίγο νερό. Αλατοπιπέρωσε στο τέλος ανάλογα με τα γούστα σου.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...