TLife | The female side of life

Ριζότο με καλαμπόκι και καπνιστό χοιρινό

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ένα μπολ κρεμώδες ριζότο είναι ιδανικό για το βραδινό σου γεύμα!

Εύκολη 30 λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1,5 φλιτζ. ρύζι αρμπόριο
  • 3/4 φλιτζ. λευκό κρασί ξηρό
  • 4 φλιτζ. ζωμό κότας
  • 2 φλιτζ. φρέσκο καλαμπόκι
  • 200 γραμμ. ψιλοκομμένο καπνιστό χοιρινό
  • 1 φλιτζ. τριμμένη μαλακή γραβιέρα
  • 1/4 φλιτζ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Ζέστανε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σώταρε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1-2 λεπτά.

  • 2

    Ρίξε το ρύζι και μαγείρεψέ το μέχρι να αρχίσει να διαφανίζει, ανακατεύοντας να μην κολλήσει, για 2-4 λεπτά.

  • 3

    Πρόσθεσε το κρασί και ανακάτεψε μέχρι να απορροφηθεί, για 1-2 λεπτά. Αλατοπιπέρωσε.

  • 4

    Πρόσθεσε 1 φλιτζάνι από το ζωμό και ανακάτεψε μέχρι να απορροφηθεί το υγρό, για 5-6 λεπτά.

  • 5

    Επανάλαβε τη διαδικασία 2 φορές ακόμη.

  • 6

    Πρόσθεσε το τελευταίο φλιτζάνι ζωμού μαζί με το καλαμπόκι και ανακάτεψε, αφήνοντας να βράσει μέχρι το ρύζι να μαλακώσει και το καλαμπόκι να μαγειρευτεί.

  • 7

    Πρόσθεσε το χοιρινό και μετά από 1-2 λεπτά βγάλε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

  • 8

    Ρίξε το τυρί και ανακάτεψε να λιώσει.

  • 9

    Πασπάλισε με το σχοινόπρασο και αλατοπιπέρωσε αν χρειάζεται.

  • 10

    Σέρβιρέ το ζεστό με λίγο έξτρα σχοινόπρασο.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...