TLife | The female side of life

Μελομακάρονα με άρωμα τζίντζερ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Θέλεις μελομακάρονα διαφορετικά από τα συνηθισμένα; Δοκίμασε αυτή τη συνταγή με άρωμα τζίντζερ! Μπορείς να κόψεις τη ζύμη για τα μελομακάρονα με κουπατ εάν θέλεις κάποιο ιδιαίτερο σχήμα!

Μέτρια 1 ώρα 4+μερίδες

Συστατικά

  • Για τη ζύμη
  • 1000 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 2 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • χυμός 2 πορτοκαλιών
  • 1 κ.γλ. κανέλα σκόνη
  • μισό φλιτζανάκι κονιάκ
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • μισό κ.γλ. σόδα μαγειρική
  • Για το σιρόπι
  • 700 ml νερό
  • 500 γρ.ζάχαρη
  • 250 γρ. φρέσκο ginger
  • 500 γρ. μέλι
  • Για το γαρνίρισμα
  • 250 γρ. ξηροί καρποί (μακαντέμια, φιστίκια Αιγίνης, καρύδια κ.τλ.)

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Φτιάξε το σιρόπι. Καθάρισε και τρίψε στον χοντρό τρίφτη το φρέσκο ginger και βάλτο σε μια μεσαία κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά για το σιρόπι. Βράσε για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και το μέλι.

  • 2

    Σούρωσε το σιρόπι σου περνώντας το από λεπτό σιτάκι και πίεσε καλά το ginger για να βγάλει όλο το άρωμά του. Άφησε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.

  • 3

    Για τα μελομακάρονα: Βάλε σε ένα μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, την κανέλα, το κονιάκ, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Χτύπα για 1-2 λεπτά με το σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

  • 4

    Ρίξε σταδιακά το αλεύρι και συνέχισε το ανακάτεμα με το χέρι.

  • 5

    Ζύμωσε τόσο ώστε να ενσωματωθεί το αλεύρι (όχι παραπάνω γιατί θα αρχίσει να ζεσταίνεται η ζύμη και να βγάζει λάδι).

  • 6

    Άπλωσε σε 2 ταψιά λαδόκολλα. Πλάσε μικρά μελομακάρονα και αράδιασέ τα στα ταψιά.

  • 7

    Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170°C, για 20-25 λεπτά.

  • 8

    Μόλις βγάλεις τα μελομακάρονα από τον φούρνο, τα σιροπιάζεις όσο είναι ακόμα ζέστα, ρίχνοντάς τα στο σιρόπι ginger για 2-3 λεπτά.

  • 9

    Τα απλώνεις σε μία πιατέλα και πασπαλίζεις με τους ξηρούς καρπούς τους οποίους έχεις σπάσει σε γουδί.

  • Επειδή το τζίντζερ είναι ιδιαίτερο υλικό μπορείς την πρώτη φορά που θα τα φτιάξεις να βάλεις την μισή ή ακόμα λιγότερη ποσότητα τζίντζερ στο σιρόπι σου.

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...