TLife | The female side of life

Brasato μοσχαριού σε κρασί barbera

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ιταλική συνταγή για τις γιορτές και όχι μόνο...Τρυφερό κιλότο μοσχαριού μαρινάρεται σε λαχανικά και κατακόκκινο κρασί brasera. Συνοδεύεται από μια γεμάτη κόκκινη σος και πατάτες σοτέ. Τη συνταγή αποκαλύπτει μόνο για εσένα και το TLIFE ο Head Chef της trattoria Dal Professore Βασίλης Μανδαράκας. 

Δύσκολη 2 Ώρες και 30 λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 1 κιλό κιλότο μοσχαριού
  • 1 μπουκάλι κρασί barbera
  • 3 κρεμμύδια
  • 1 καρότο
  • 1 μπαστούνι σέλερι
  • Διάφορα αρωματικά - Φασκόμηλο, θυμάρι, δενδρολίβανο, μαύρο πιπέρι σε κόκκους
  • Λίγη κανέλα & γαρίφαλο
  • Αλάτι
  • Αλεύρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Ελαιόλαδο
  • 4 πατάτες κομμένες σε κύβους

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Δέσε το κρέας με σχοινί για να πάρει πιο κυλινδρικό σχήμα

  • 2

    Βάλε σε ένα μπολ και πρόσθεσε τα κρεμμύδια, το καρότο και θυμάρι με δενδρολίβανο

  • 3

    Πρόσθεσε και το κρασί και πιπέρι σε κόκκους μαζί με το σέλερι. Άφησε στο ψυγείο να μαριναριστεί για μια ημέρα

  • 4

    Σούρωσε το κρέας από τα υγρά. Κράτησε τη μαρινάδα για να φτιάξεις τη σάλτσα

  • 5

    Βάλε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ελαιόλαδο να κάψει και αρωμάτισε με το σκόρδο σπασμένο και ένα κλωνάρι δενδρολίβανο

  • 6

    Αφαίρεσε το σκόρδο και το δενρολίβανο, πάναρε με λίγο αλεύρι και θωράκισε το κρέας στο ελαιόλαδο

  • 7

    Αφαίρεσε το ελαιόλαδο που έμεινε στο τηγάνι και βάλε λίγο νερό για να κρατήσει τα αρώματα του κρέατος και κράτησε το ζωμό στην άκρη

  • 8

    Γύρισε σε μια κατσαρόλα με φρέσκο ελαιόλαδο, τα λαχανικά της μαρινάδας να βγάλουν τα υγρά τους

  • 9

    Στη συνέχεια πρόσθεσε και το κρέας και περίχυσε με την μαρινάδα σου. Άφησε να βράσει σε δυνατή φωτιά να φύγει το αλκοόλ

  • 10

    Χαμήλωσε τη φωτιά και πρόσθεσε το ζωμό από το κρέας. Σκέπασε και άφησε το κρέας να βράσει για 1 1/2 ώρα

  • 11

    Ετοίμασε τις πατάτες. Βάλε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό και αλάτι και άφησε να βράσουν ελαφρά, ώσπου να σπάνε ανάμεσα στα δάκτυλα

  • 12

    Σούρωσε τις πατάτες και πέρασε από ένα τηγάνι με ελαιόλαδο που έχει κάψει, αρωματισμένο επίσης με σκόρδο και δενδρολίβανο

  • 13

    Οταν πάρουν χρυσαφί χρώμα χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε για λίγο ακόμη να ψηθούν και εσωτερικά. Κράτησε στην άκρη

  • 14

    Αφού ψηθεί το κρέας βγάλε και κόψε σε φετούλες. Σούρωσε το ζωμό και τα λαχανικά για να σερβίρεις.

  • 15

    Στρώσε τα λαχανικά στο κέντρο του πιάτου, από πάνω το κρέας σε φετούλες και τις πατάτες. Περίχυσε με τη σος και σέρβιρε


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...