TLife | The female side of life

Γλυκιά σούπα με αχλάδια ποσέ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ελαφρύ, αρωματικό και ιδανικό ως επιδόρπιο σε ένα επίσημο τραπέζι και κυρίως μετά από αρκετό φαγητό! Αχλάδι ποσέ σε αρωματικό τσάι με καραμελωμένα raspberries.

Θερμίδες 131

Εύκολη 40 Λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 50γρ. Ζάχαρη
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. σκόνη για ζελέ με άρωμα cranberry
  • 2 φακελάκια για τσάι με άρωμα από ποικιλία φρούτων
  • 4 γερά, ώριμα αχλάδια κομμένα στη μέση και καθαρισμένα
  • Μερικά γαρίφαλα
  • Μια χούφτα σμέουρα (raspberries)
  • Μερικά φυλλαράκια δυόσμο
  • Γιαούρτι
  • ½ κ.γ. στέβια
  • Ξύσμα πορτοκαλιού

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Βάλε τη ζάχαρη με το μέλι, το μείγμα του ζελέ και τα σακουλάκια το τσάι σε μια κατσαρόλα με 600ml νερό και άσε να πάρει βράσει. Ανακάτεψε να λιώσει η ζάχαρη.

  • 2

    Βύθισε μερικά γαρίφαλα στη σάρκα των αχλαδιών. Πρόσθεσε τα αχλάδια, σκέπασε το σκεύος και άφησε να σιγοβράσει για 12-15 λεπτά. Αφαίρεσε τα αχλάδια

  • 3

    Αύξησε τη θερμοκρασία να πάρει βράση και ρίξε στο σιρόπι τα σμέουρα και τα ξυλάκια γαρίφαλο. Άφησε να βράσει όλο για λίγα λεπτά και να σιροπιάσει. Πέταξε τα φακελάκια το τσάι

  • 4

    Στο μεταξύ ανάμειξε τη στέβια με το γιαούρτι και το ξύσμα πορτοκάλι

  • 5

    Βάλε από ένα αχλάδι σε βαθύ πιάτο και περίχυσε με λίγο σιρόπι. Στόλισε με μερικά φυλλαράκια δυόσμου. Σέρβιρε μαζί με το γιαούρτι


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...