TLife | The female side of life

Παστίτσιο από την γαλοπούλα των Χριστουγέννων

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Είναι σίγουρο πως θα μείνει γαλοπούλα από το Ρεβεγιόν... είναι επίσης σίγουρο πως θα έχεις μπουχτήσει πλέον και δεν θα θέλεις να τρως το ίδιο φαγητό μια βδομάδα. Μεταμόρφωσε τα κομμάτια γαλοπούλας σε ένα νέο πιάτο με τη βοήθεια της Μαριάνθης Συριανάκη.

Εύκολη 1 Ώρα και 30 Λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • Για κάθε 1 1/2 φλιτζάνι γαλοπούλα, καθαρισμένο από πέτσες και κόκαλα και ψιλοκομμένο
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 500 γρ μακαρόνια για παστίτσιο
  • 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και πολτοποιημένες
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο
  • 1/ 2 κ.γ κανέλλα σκόνη
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Βράσε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και σούρωσε

  • 2

    Σόταρε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι να μαραθεί σε σιγανή φωτιά, πρόσθεσε το κοτόπουλο και σόταρε για 1 λεπτό ακόμη

  • 3

    Πρόσθεσε το μοσχοκάρυδο, το αλάτι το πιπέρι και την ντομάτα και άφησε να ψηθούν για 2 λεπτά σε σιγανή φωτιά

  • 4

    Στρώσε σε ένα πυρέξ ή ταψί αφού πρώτα το λαδώσεις το 1 φύλλο σφολιάτας και άπλωσε το μείγμα παντού. Σκέπασε με το άλλο φύλλο σφολιάτας, λάδωσε και χάραξε

  • 5

    Ψήσε στους 180οC για 40-45 λεπτά. Άφησε λίγο να κρυώσει και σέρβιρε


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...