TLife | The female side of life

Πατατούλες τυλιγμένες σε μπέικον

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Το μυστικό για τον πρωτοχρονιάτικο μπουφέ είναι έντονες και παράλληλα ντελικάτες γεύσεις, γρήγορα finger food και παρασκευές που θα συνοδεύσουν το κρασί ή τη σαμπάνια σου! Μια τέτοια είναι και οι πατάτες τυλιγμένες σε μπέικον με δενδρολίβανο και σκόρδο! 

Εύκολη 40 Λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 8 φέτες μπέικον κομμένες στη μέση οριζόντια
  • 16 μικρές πατατούλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Μερικά φυλλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

  • 2

    Πλύνε πολύ καλά τις πατατούλες να μην έχουν καθόλου χώματα πάνω τους

  • 3

    Αλάτοπιπερωσε, πασπάλισε με ελαιόλαδο και στη συνέχεια ρίξε το σκόρδο ψιλοκομμένο και τα φυλλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο. Ανακάτεψε καλά να πάει παντού η γεύση

  • 4

    Τύλιξε κάθε πατατούλα με μισή φέτα μπέικον και στερέωσέ την με μια οδοντογλυφίδα

  • 5

    Βάλε τις πατάτες σε ταψί και ψήσε μέχρι να μαλακώσει η πατάτα (όταν την τρυπάς με μαχαίρι πρέπει να είναι τρυφερή) και να γίνει τραγανό το μπέικον, περίπου 40 λεπτά


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...