TLife | The female side of life

Η Βασιλόπιτα του Δημήτρη Γρηγοράκη

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

"Η βασιλόπιτα δεν είναι και τόσο αδιάφορη μιας και περιέχει δύο τρόφιμα (αυγό και πορτοκάλι) ιδιαίτερα θρεπτικά. Η βασιλόπιτα αποτελεί επίσης μία υγιεινή επιλογή για γλυκό χάρη στην ικανοποιητική περιεκτικότητάς της σε πορτοκάλια, τα οποία αποτελούν σημαντική πηγή βιταμίνης C" εξηγεί ο Δημήτρης Γρηγοράκης και σου προτείνει μια τυπική και πεντανόστιμη εκδοχή.  

Εύκολη 2 Ώρες 4+μερίδες

Συστατικά

  • 250 γρ. μαλακό βούτυρο
  • 8 αυγά
  • 900 γρ. Αλεύρι
  • 80 γρ. Κονιάκ
  • 500 γρ. Ζάχαρη
  • 6-7 πορτοκάλια
  • 1 κ.γ. Ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. Σόδα
  • Άχνη ζάχαρη

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Σε γυάλινο μπολ χτύπα το βούτυρο να ασπρίσει

  • 2

    Σε άλλο μπολ βάλε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και τα ανακάτεψε. Πρόσθεσε και το βούτυρο και συνέχισε να ανακατεύεις

  • 3

    Πρόσθεσε το κονιάκ

  • 4

    Σε ένα μπολ βάλε το χυμό με τη σόδα. Μόλις αφρίσουν ρίξε στο μπολ με το βούτυρο

  • 5

    Σε καθαρό μπολ χτύπα τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και ρίξε σιγά - σιγά στο μίγμα με το βούτυρο

  • 6

    Πρόσθεσε το ξύσμα και το μπέικιν και ανακάτεψε καλά

  • 7

    Ρίξε σιγά, σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας, να γίνει απαλός και πηχτός χυλός

  • 8

    Άδειασε σε βουτυρωμένο στρογγυλό ταψί και ψήσε στους 200 βαθμούς για 50 - 60 λεπτά

  • 9

    Άφησε να κρυώσει λίγο και ξεφόρμαρε. Πασπάλισε με ζάχαρη άχνη και σέρβιρε.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...