TLife | The female side of life

Κανελόνια με σπανάκι

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μια κρέμα από σπανάκι γεμίζει τα πεντανόστιμα κανελόνια σου και δίνει ένα πιάτο με πολλά αντιοξειδωτικά, ασβέστιο και βιταμίνες! 

Μονάδες Orac: 7440

Εύκολη 1 Ώρα 4μερίδες

Συστατικά

  • 1 πακέτο κανελόνια
  • 1 κιλό φρέσκο σπανάκι
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι σταφίδες
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι
  • 1 φλιτζάνι καστανό ρύζι
  • Αλάτι, πιπέρι, δυόσμο
  • Ελαιόλαδο
  • Για τη σάλτσα ντομάτας: 4 ώριμες ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Σε μια κατσαρόλα βάλε το σπανάκι να το ζεματίσεις σε καυτό νερό. Παράλληλα άχνισε ελαφρά να μαραθούν τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τα μανιτάρια

  • 2

    Ρίξε στο σπανάκι, πρόσθεσε λίγο νερό, ελαιόλαδο και το καστανό ρύζι, τις σταφίδες και το κουκουνάρι και αλτοπιπέρωσε

  • 3

    Αφού βράσει καλά, άφησε το μείγμα να κρυώσει και το ρύζι να τραβήξει τα υγρά του. Πρόσθεσε και το ανθότυρο και ανακάτεψε

  • 4

    Σε μια άλλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βάλε τα κανελόνια σου να βράσουν, ώσπου να μαλακώσουν

  • 5

    Σούρωσε και γέμισε με την κρέμα από σπανάκι. Στρώσε σε ένα ταψάκι με λίγο νερό και ελαιόλαδο, σκέπασε να μην καούν και ψήσε στο φούρνο στους 200οC

  • 6

    Μέχρι να γίνουν τα κανελόνια σου - 20/30 λεπτά - ετοίμασε τη σάλτσα ντομάτας. Βάλε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και άσε να σιγοβράσουν

  • 7

    Σέρβιρε τα κανελόνια με μια κουταλιά της σούπας ντομάτα


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...