TLife | The female side of life

Παραδοσιακές Φακές Orac

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ενισχύουν απόλυτα το ανοσοποιητικό σύστημα για αυτό άλλωστε η συνταγή έχει πολύ υψηλή απόδοση σε μονάδες ORAC, που τις έχουμε τόσο πολύ ανάγκη ειδικά το χειμώνα!  Η υψηλότατη διατροφική αξία της συνταγής ολοκληρώνεται με το αυξημένο περιεχόμενο σε σύνθετους υδατάνθρακες και φυτικές ίνες, που παρέχουν απόλυτη προστασία στο γαστρεντερικό σύστημα!

Μονάδες Orac 6.625

Εύκολη 1 Ώρα και 10 Λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 400 γρ. φακές μέτριες ή ψιλές
  • 1 μεγάλο, ξερό κρεμμύδι
  • 1 ντομάτα
  • 3 φύλλα δάφνης
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 120 γρ. κρουτόν ολικής άλεσης

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Ρίχνουμε τις φακές σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που να τις σκεπάζει καλά και τις αφήνουμε να πάρουν μία βράση σε δυνατή φωτιά

  • 2

    Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν για 30 λεπτά

  • 3

    Σουρώνουμε τις φακές, πετάμε το νερό που τις βράσαμε, τις ξεπλένουμε με κρύο νερό από τη βρύση και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, με φρέσκο νερό που να τις σκεπάζει

  • 4

    Προσθέτουμε το κρεμμύδι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο, τη ντομάτα καθαρισμένη και ψιλοκομμένη, τα φύλλα της δάφνης, αλάτι, πιπέρι, το λάδι και το σκόρδο

  • 5

    Αφήνουμε τις φακές να πάρουν μία βράση σε δυνατή φωτιά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν για 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά, αλλά να μη λιώσουν.

  • 6

    Προσθέτουμε τη ρίγανη, ανακατεύουμε και πετάμε τα φύλλα της δάφνης.

  • 7

    Μοιράζουμε σε ατομικά πιάτα για σούπα ή μπολ και συνοδεύουμε με τα κρουτόν, τα οποία είτε σκορπίζουμε σε κάθε πιάτο είτε προσφέρουμε ξεχωριστά σε μπολ.

  • To καρότο στις φακές βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό. Μπορεί να προσθέσει τριμμένο ή σε ροδελίτσες

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...