TLife | The female side of life

Γαύρος στο φούρνο

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μικρός αλλά θαυματουργός! Ο γαύρος προσφέρει πρωτεΐνες υψηλής διατροφικής αξίας για δυνατούς μύες, ω-3 λιπαρά για γερή καρδιά και ασβέστιο για δυνατά οστά. Ο συνδυασμός του με τα μυρωδικά, το λεμόνι και το ελαιόλαδο παρέχει υψηλή ποσότητα αντιοξειδωτικών μονάδων ORAC από ουσίες όπως οι βιταμίνες C και Ε, αλλά και τα φλαβονοειδή, που ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού.

Μονάδες Orac 2.454

Εύκολη 40 Λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 1 κιλό γαύρο καθαρισμένο
  • 1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Ρίγανη
  • Πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το γαύρο. Τον στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας

  • 2

    Λαδώνουμε ένα μικρό στρογγυλό ταψί και τον τοποθετούμε ακτινωτά (ή ακολουθώντας το σχήμα του ταψιού).

  • 3

    Στρώνουμε πάνω από το γαύρο τις φέτες λεμονιού και πασπαλίζουμε με μπόλικη ρίγανι, πιπέρι, μαϊντανό

  • 4

    Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε για 20΄-25΄ λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC

  • 5

    Αν χρειαστεί, στην πορεία του ψησίματος προσθέτουμε λίγο νερό


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...