TLife | The female side of life

Ριζότο με καστανό ρύζι, λαχανικά & μανιτάρια

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πιάτο πλούσιο σε φλαβονοειδή, βιταμίνη C και βιταμίνη Ε που παρουσιάζουν καρδιοπροστατευτική και αντικαρκινική δράση. Οι φυτικές ίνες που παρέχονται μειώνουν την απορρόφηση λιπαρών και βελτιώνουν τη λειτουργία του εντέρου. Γευστική πρόταση που χαρακτηρίζεται επιπλέον από αντισηπτικές και αντιικές ιδιότητες λόγω του σκόρδου. Απολαμβάνοντας το αγαπημένο μας ριζότο με το συγκεκριμένο τρόπο προσφέρουμε στον οργανισμό μας μία ισχυρή τόνωση με μονάδες ORAC στο πλαίσιο της καθημερινής μας απαίτησης σε αντιοξειδωτικές ουσίες!

Μονάδες Orac 6.976

Εύκολη 30 Λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 1 ½ φλ. καστανό ρύζι
  • Aλάτι (για το ρύζι: 1 κ. γλ κοφτό)
  • 4 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης και 3 πιπεριές πράσινες μακρόστενες, γλυκές, ψιλοκομμένες
  • 1 μελιτζάνα μέτρια και 4 κολοκυθάκια μέτρια ψιλοκομμένα
  • 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 3-4  σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3-4 κ.σ. σόγια σος
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Mαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Βράζουμε το καστανό ρύζι με 3 φλιτζ. νερό και αλάτι, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας

  • 2

    Το στραγγίζουμε και το ανακατεύουμε με τη μαργαρίνη

  • 3

    Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά. Τα αχνίζουμε με λίγο νερό σε ένα μεγάλο, βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά

  • 4

    Αφού αχνιστούν καλά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε

  • 5

    Προσθέτουμε διαδοχικά, τη μισή ποσότητα του χυμού λεμονιού και της σόγιας και όλο το σκόρδο

  • 6

    Στη συνέχεια,ρίχνουμε τα μανιτάρια, ανακατεύοντας συνεχώς

  • 7

    Προσθέτουμε το άλλο  μισό του λεμονιού και της σόγιας, και λίγο πιπέρι

  • 8

    Ανακατεύουμε συνέχεια, και όταν αρχίσει να στεγνώνει, σβήνουμε τη φωτιά, απομακρύνουμε το τηγάνι και το σκεπάζουμε.

  • 9

    Βασική λεπτομέρεια σε αυτό το ριζότο είναι να το αφήσουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, τόσο το ρύζι όσο και το μίγμα με τα λαχανικά, προτού τα αναμείξουμε

  • 10

    Αν τα ενώσουμε ζεστά θα λασπώσει το ρύζι, γεγονός που εκτός από την εμφάνιση επηρεάζει και την γεύση

  • 11

    Μετά την ανάμειξη του ρυζιού και των λαχανικών (που γίνεται με επίμονο ανακάτεμα) το συντηρούμε στο ψυγείο και το βγάζουμε, χωρίς να το ζεστάνουμε, 10 λεπτά προτού το φάμε


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...