TLife | The female side of life

Φριτάτα λεμονιού με πράσο και κατσικίσιο τυρί

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παντρεψε τα πράσα με το λεμόνι και τον αρωματικό μαϊντανό σε μια υπέροχη φριτάτα!
 

Εύκολη 45 λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 7 αυγά
  • το ξύσμα ενός λεμονιού
  • 100 γραμμ. κατσικίσιο τυρί
  • ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα πράσα κομμένα κατά μήκος και πλυμμένα
  • 1/3 φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε το γκριλ του φούρνου.

  • 2

    Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπα τα αυγά μέχρι να αφρίσουν ελαφρά και ρίξε το ξύσμα.

  • 3

    Θρυμμάτισε μέσα το τυρί.

  • 4

    Ζέστανε μια μεγάλη κουταλιά ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά (το σκεύος πρέπει να είναι κατάλληλο και για το φούρνο).

  • 5

    Ψιλόκοψε τα πράσα σου (και το πράσινο και το άσπρο μέρος) και ρίξε τα μέσα στο τηγάνι ανακατεύοντας για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

  • 6

    Ρίξε το μαϊντανό και ανακάτεψε μέχρι ίσα να μαραθεί.

  • 7

    Βγάλε από τη φωτιά και αλατοπιπέρωσε. Άφησε να κρυώσουν τα πράσα 1-2 λεπτά και μετά ρίξε τα μέσα στο μπολ με τα αυγά και ανακάτεψε.

  • 8

    Βάλε το τηγάνι ξανά στη φωτιά με λίγο ακόμη λάδι.

  • 9

    Ρίξε τα αυγά και ψήσε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι η φριτάτα να είναι σχεδόν έτοιμη.

  • 10

    Με μία σπάτουλα ξεκόλλησε τη φριτάτα από τα πλάγια του τηγανιού όσο ψήνεται.

  • 11

    Βάλε το τηγάνι στο φούρνο για 3-5 λεπτά ώστε να ροδίσει από πάνω και να φουσκώσει ελαφρά.

  • 12

    Βγάλε από το φούρνο και άφησέ την να σταθεί 5 λεπτά πριν σερβίρεις.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...