TLife | The female side of life

Ογκρατέν με αυγά και πατατάκια

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για οικογένεια! Σίγουρα θα έχουν περισσέψει αυγά από το πάσχα, κάπου υπάρχει ένα σακουλάκι παρατημένα πατατάκια κάποιου μπόμπιρα και όλα τα άλλα υλικά υπάρχουν στο ψυγείο! Θα εκτιμηθεί δεόντως από όλους!

Εύκολη 40 λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 10 βραστά, σφιχτά αυγά ψιλοκομμένα
  • 1,5 φλιτζ. ψιλοκομμένο σέλερι
  • 2/3 φλιτζ. μαγιονέζα
  • μισό φλιτζ. καρύδια
  • 2 κ. σούπας ψιλοκομμμένη πιπεριά
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 φλιτζ. τριμμένο τσένταρ
  • μισό φλιτζάνι θρυμματισμένα πατατάκια

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Σε ένα μπολ ανάμιξε τα αυγά, το σέλερι, τη μαγιονέζα, τα καρύδια, την πιπεριά, το κρεμμύδι και αλατοπιπέρωσε.

  • 2

    Ανακάτεψε καλά και βάλε το μίγμα σε βουτυρωμένο πυρεξ.

  • 3

    Πασπάλισε με το τυρί και τα πατατάκια.

  • 4

    Ψήσε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...