TLife | The female side of life

Χούμους

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εκπληκτικό ορεκτικό με ελάχιστα χρήματα... Ο Ευτύχης Μπλέτσας βάζει όλη του την "Μαγειρική Οικονομία" σε ένα μενού με φθηνά, αλλά πάντα νόστιμα πιάτα! Αυτό είναι το βελούδινο ορτεκτικό με άρωμα ανατολής!

Εύκολη 10 Λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι ξερά ρεβίθια μουλιασμένα και βρασμένα
  • 1 κ.σ. ταχίνι
  • 1 λιωμένη σκελίδα σκόρδο
  • Χυμό από 1 φρέσκο λεμόνι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. κοπανισμένο κύμινο
  • ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • Λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Αφήνεις τα ρεβίθια να μουλιάσουν σε χλιαρό νερό, ελαφρά αλατισμένο, για 8 ώρες

  • 2

    Τα βράζεις ώσπου να μαλακώσουν. Η ώρα που απαιτείται εξαρτάται από το μέγεθος και την ποιότητα τους

  • 3

    Λιώνεις τα ρεβίθια καλά στο μούλτι με λίγο νερό για να δημιουργηθεί μία παχύρρευστη κρέμα

  • 4

    Βάζεις σε μπολ την κρέμα, το χυμό λεμονιού, το ταχίνι, το σκόρδο, το λάδι, το κύμινο, το καγιέν, και το πιπέρι. Δουλεύεις το μίγμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά

  • 5

    Αν το μείγμα είναι πολύ πηκτό, προσθέτεις αργά λίγο ακόμα νερό. Θέλεις το μείγμα να έχει την όψη αλοιφής. Τέλος προσθέτεις το μαϊντανό και ανακατεύεις καλά.

  • 6

    Πριν σερβίρεις, περιχύνεις το χούμους με λίγο ελαιόλαδο, γαρνίρεις με φέτες λεμονιού, πασπαλίζεις με πιπέρι καγιέν και στολίζεις με μερικά φύλα μαϊντανού

  • 7

    Το χούμους παίρνει πολύ ωραία γεύση από το δέσιμο των υλικών, αν φυλαχτεί στο ψυγείο λίγες ώρες πριν από το σερβίρισμα.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...