TLife | The female side of life

Μους από Μακεδονικό Χαλβά

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μην πετάξεις το χαλβά... κάν' τον λιώμα! Θα φανταζόσουν ποτέ πως θα μεταμόρφωνες τον χαλβά σε βελούδινη μους από κακάο; Δες τη συνταγή εδώ και εντυπωσίασε με ελάχιστα χρήματα! Πηγή

Εύκολη 30 Λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 250 γρ. Μακεδονικό Χαλβά με κακάο
  • 125 γρ. κακάο σε σκόνη
  • 2-3 κουταλιές κονιάκ
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. αποφλοιωμένα αμύγδαλα
  • 1 βανίλια
  • Σμέουρα ή κεράσάκια για το γαρβίρισμα (προαιρετικά)

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Χτύπησε την κρέμα γάλακτος να πάρεις μια σφιχτή σαντιγί

  • 2

    Χτύπησε τον χαλβά στο μίξερ να γίνει μια κρέμα και στη συνέχεια βάλε το κονιάκ, το κακάο και τη βανίλια και συνέχισε το χτύπημα

  • 3

    Συμπλήρωσε την σαντιγί στον χαλβα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα απαλά, να κρατήσεις την απαλή αφράτη υφή της

  • 4

    Μοίρασε σε ποτηράκια ή μπολ και βάλε στο ψυγείο να σφίξει

  • 5

    Σέρβιρε με τα αμύγδαλα και τα φρουτάκια


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...