TLife | The female side of life

Μύδια αχνιστά με ντομάτα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δεν είναι δύσκολο πια να βρεις φρέσκα μύδια, ακόμη και στα super market. Έτσι, θα φτιάξεις ένα gourmet πιάτο εστιατορίου, στο σπίτι σου. Μια ωραία ιδέα για ένα καλοκαιρινό δείπνο μέσα στο Σαββατοκύριακο. Δεν θα σε απασχολήσει πάνω από μισή ώρα. Μην ξεχνάς, πως τα θαλασσινά θα τονώσουν και την όρεξη σας για βραδινές..."αταξίες"!

Μέτρια 30 Λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 6 μακρόστενες ντομάτες, χωρίς τα σπόρια, ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
  • 1.300 γραμ. Μύδια, πλυμένα και καθαρισμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Ζέστανε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά. Καβούρδισε το σκόρδο για περίπου 3 λεπτά.

  • 2

    Πρόσθεσε τις ντομάτες και δυνάμωσε λίγο την φωτιά για ένα ακόμη λεπτό

  • 3

    Ρίξε το κρασί και άσε να βγάλει το αλκοόλ

  • 4

    Ρίξε τα μύδια, σκέπασε την κατσαρόλα, ανακινώντας που και που χωρίς να ανοίξεις το καπάκι

  • 5

    Άσε την κατσαρόλα κλειστή για 3-4 λεπτά ώσπου να ανοίξουν όλα τα μύδια. Όσα δεν ανοίξουν πρέπει να τα πετάξεις

  • 6

    Σέρβιρε με ψιλοκομμένο μαϊντανό

  • Καλό είναι να ζητήσεις από τον ιχθυοπώλη να καθαρίσει τα μύδια για σένα. Θα γλιτώσεις χρόνο και κόπο!

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...