TLife | The female side of life

Μπάρες δημητριακών με ξηρούς καρπούς

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Είναι γλυκιές, είναι γεμάτες ενέργεια και ό, τι πρέπει για να απολαύσεις την έναρξη της Σαρακοστής χωρίς α χρειαστείς να χαλάσεις τη νηστεία. Πολύ καλή ιδέα και για σνακ στο γραφείο!

Θερμίδες 220

Μέτρια 1 Ώρα και 30 Λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 1/4 του φλιτζανιού αμύγδαλα αποφλοιωμένα
  • 1/4 του φλιτζανιού καβουρδισμένο σουσάμι
  • 1/4 του φλιτζανιού αποξηραμένα κεράσια
  • 1/4 του φλιτζανιού σταφίδες
  • 1/4 του φλιτζανιού αποξηραμένα blueberries
  • 1/4 του φλιτζανιού αποξηραμένα βερίκοκα
  • 1/2 φλιτζάνι δημητριακά (με 7 διαφορετικά δημητριακά) ολικής
  • 2 φλιτζάνια νιφάδες βρώμη
  • 1/2 φλιτζάνι μέρλι
  • Αλάτι στη μύτη του κουταλιού
  • 1 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
  • 1 βανίλια

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Καβούρδισε τη βρώμη με τα αμύγδαλα σε χαμηλή φωτιά να πάρουν ελαφρό χρυσαφί χρώμα. Άφησε να κρυώσουν

  • 2

    Ανάμειξε τα αποξηραμένα σου φρούτα σε ένα μπλέντερ και χτύπησε να κοπούν σε μικρά κομμάτια, αλλά να μην γίνουν αλοιφή

  • 3

    Βάλε τα αποξηραμένα, τη βρώμη, τα αμύγδαλα και το σουσάμι σε μεγάλο μπολ και ανάμειξε καλά

  • 4

    Βάλε μισό φλτιζάνι νερό να βράσει σε ένα κατσαρολάκι και πρόσθεσε εκεί τα δημητριακά. Ανακάτεψε καλά και κατέβασε αμέσως από τη φωτιά. Άσε να πιούν το νερό για δύο λεπτά

  • 5

    Πρόσθεσε το φυστικοβούτυρο στα δημητριακά, το μέλι, αλάτι και τη βανίλια και γύρισε πάλι το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά για περίπου 5-6 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς

  • 6

    Χωρίς να αφήσεις το μείγμα σου να βράσει και να σφίξει πολύ. Ρίξε το σιρόπι αυτό στα υπόλοιπα υλικά και δούλεψε με τα χέρια σου να πάει παντού

  • 7

    Στρώσε τη "ζύμη" σου σε ένα γυάλινο πυρίμαχο σκεύος, πιέζοντας καλά με τα χέρια να το φέρεις σε μια ευθεία. Άφησε το σκεύος να κρυώσει καλά

  • 8

    Κόψε σε κομμάτια και κράτησε σε αεροστεγές δοχείο


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...