TLife | The female side of life

Φάβα με τηγανητή κάπαρη

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αν ρωτήσεις κάποιον μεγαλύτερο θα σου πει πως ένα από τα καλύτερα μεζεδάκια της Σαρακοστής είναι η φάβα. Εμείς στην προτείνουμε με απολαυστική τηγανητή κάπαρη και μπόλικο κρεμμυδάκι.
100 θερμίδες (2 κ.σ.)

Εύκολη 1,5 Ώρες 4+μερίδες

Συστατικά

  • 300 γρ. φάβα
  • Περίπου ένα λίτρο νερό
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • αλάτι
  • 30γρ. Κάπαρη ξαρμυρισμένη
  • Λίγο ελαιόλαδο

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Βάλε τη φάβα σε κατσαρόλα μαζί με το νερό, αλάτισε και αφού αρχίσει να σιγοβράζει, χαμήλωσε τη φωτιά σκέπασε και άφησε να ψηθεί για 1 με 2 ώρες, ανακατεύοντας διαρκώς

  • 2

    Πολτοποίησε τη φάβα με μίξερ χειρός ή βάζοντας σε μερίδες στο μπλέντερ. Πρόσθεσε και το ελαιόλαδο και ανακάτεψε. Δοκίμασε και συμπλήρωσε αλάτι ή λάδι αν χρειαστεί

  • 3

    Ψιλόκοψε το κρεμμύδι σε κυβάκια

  • 4

    Σε ένα τηγάνι ζέστανε λίγο ελαιόλαδο και βάλε την κάπαρη, τηγανίζοντας ώσπου να βγάλει όλους τους αφρούς της και αν γίνει τραγανή

  • 5

    Βάλε τη φάβα σε πιάτο, πρόσθεσε από πάνω μπόλικο κρεμμύδι και κάπαρη και ράντισε με λίγο ακόμη ελαιόλαδο

  • 6

    Σέρβιρε


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...