TLife | The female side of life

Aρνάκι στην γάστρα με πατάτες φούρνου

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τρυπώσαμε στο εστιατόριου του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετάνια για την πασχαλινή τους συνταγή. Ο Σωτήρης Ευαγγέλου Chef του εστιατορίου GB Corner μας δίνει μια νόστιμη παραλλαγή με αρνάκι. Τι θα έλεγες να το δοκιμάσεις;

Εύκολη 3 ώρες 4+μερίδες

Συστατικά

  • 1,2 kg αρνάκι σπάλα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 2 κλαράκια φρέσκο θυμάρι
  • 2 κλαράκια φρέσκο δενδρολίβανο
  • 15 gr ρίγανη
  • 1 kg πατάτες
  • Αλάτι,Πιπέρι
  • 600 gr διάφορες πράσινες σαλάτες
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 2 λεμόνια στυμμένα
  • 150 ml ελαιόλαδο

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Μαρινάρουμε το αρνάκι με το μισό ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το πιπέρι και τα μυρωδικά για 2 ώρες στο ψυγείο

  • 2

    Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις τοποθετούμε στο ταψί αφού το έχουμε λαδώσει με το υπόλοιπο λάδι

  • 3

    Τοποθετούμε στο ταψί το μαριναρισμένο αρνάκι μαζί με τα υγρά του και αλατίζουμε, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (180° C) για 2 με 2:30 ώρες

  • 4

    Στη συνέχεια το ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά στους 190° C. Όταν είναι έτοιμο, αδειάζουμε τα υγρά του ψητού σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε για μερικά λεπτά μέχρι να γλασάρουν

  • 5

    Πλένουμε πολύ καλά τα φύλλα της σαλάτας, τα στραγγίζουμε καλά τα κόβουμε και τα βάζουμε σε ένα μπόλ ενώ προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο

  • 6

    Σε ένα μικρότερο μπόλ βάζουμε τον χυμό λεμονιού και ρίχνουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο χτυπώντας συνέχεια το μίγμα μέχρι να δέσει ελαφρώς

  • 7

    Περιχύνουμε τη σαλάτα με το λαδολέμονο και την ανακατεύουμε ελαφρά

  • 8

    Σερβίρουμε το αρνάκι, το περιχύνουμε με τη σάλτσα και δίπλα βάζουμε λίγη από τη σαλάτα


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...