TLife | The female side of life

Κουλουράκια σοκολάτας

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάνε τα κουλουράκια του Πάσχα ακόμη πιο λαχταριστά προσθέτοντας κακάο στη ζύμη για έξτρα γεύση και υπέροχο χρώμα.
Advertisement

Εύκολη 1Ω & 20' 4+μερίδες

Συστατικά

  • 4 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. Flora με βούτυρο στο αλουμινόχαρτο
  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1/3 φλιτζανιού γάλα χλιαρό
  • 4 αυγά
  • 3 κ.γ. μπεικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. άρωμα βανίλιας
  • 3 κ.σ. κακάο (κοσκινισμένο)
  • 150 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
  • Ξύσμα 1 λεμονιού
  • 1 κρόκος αυγού χτυπημένος με λίγο γάλα

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ.

  • 2

    Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ το flora με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε πολύ καλά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ασπρίσει το μίγμα.

  • 3

    Προσθέτουμε τα αυγά, το ξύσμα και το άρωμα βανίλιας.

  • 4

    Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο - λίγο το αλεύρι και το γάλα και ζυμώνουμε με τον γάντζο, ώσπου να γίνει μια μαλακιά ζύμη.

  • 5

    Αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα.

  • 6

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο σους 180oC βαθμούς και στρώνουμε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

  • 7

    Παίρνουμε μικρές ποσότητες ζύμης και φτιάχνουμε κουλουράκια σε διάφορα σχήματα.

  • 8

    Αραδιάζουμε τα κουλουράκια στη λαμαρίνα και τα ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 10' λεπτά περίπου

  • Διατηρούμε τα κουλουράκια μας σε μεταλλικό κουτί μπισκότων καλά κλεισμένο σε μέρος δροσερό.

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...