TLife | The female side of life

Κουλουράκια δίχρωμα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παίξε με την χρωματική αντίθεση της βανίλιας και της σοκολάτας και πλάσε τα πιο εμφανίσιμα και νόστιμα κουλουράκια του Πάσχα.
Advertisement

Εύκολη 1Ω & 20' 4+μερίδες

Συστατικά

  • 3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 200 γραμ. Flora soft με βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 1 βανίλια
  • 50 γραμ. Κακάο

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο σους 180οC βαθμούς και στρώνουμε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

  • 2

    Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το Flora (σε θερμοκρασία δωματίου) και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για λίγο να λιώσει καλά η ζάχαρη και να αφρατέψει το μίγμα.

  • 3

    Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και βάζουμε το γάντζο στο μίξερ. Προσθέτουμε λίγο - λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή αλλά εύπλαστη ζύμη. (Κρατάμε λίγο αλεύρι στην άκρη).

  • 4

    Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μέρη. Στο ένα μέρος ρίχνουμε το κακάο και στο άλλο το αλεύρι που κρατήσαμε. Ζυμωνουμε καλά και πλάθουμε τις ζύμες σε λωρίδες ή κορδόνια.

  • 5

    Πλάθουμε πλεξούδες ή ότι άλλο σχήμα θέλουμε μπερδεύοντας τα δυο χρώματα ζύμης μεταξύ τους.

  • 6

    Τοποθετούμε τα κουλουράκια μας στη λαμαρίνα και τα ψήνουμε στους 180οC βαθμούς για 15' λεπτά περίπου.

  • Αν θέλουμε τα κουλουράκια μας πιο τραγανά τα πλάθουμε πιο λεπτά και τα αφήνουμε να ψηθούν περισσότερη ώρα.

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...