TLife | The female side of life

Πουγκάκια με αρνίσιο κρέας

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πάντα μένει κρέας από το Πάσχα. Τι θα κάνεις θα το πετάξεις; Όχι, φυσικά! Θα το ανακυκλώσεις σε πεντανόστιμα πουγγάκια...


Απότ ο βιβλίο της Μάρθα Συριανάκη "Τίποτα Δεν Πάει Χαμένο. Συνταγές για οικονομικά γεύματα", Εκδόσεις Φίλντισι

Εύκολη 50 Λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • Για κάθε 2 φλιτζάνια ψητό αρνί
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 1/2 φλιτζάνι πλιγούρι μουλιασμένο για 20 λεπτά σε χλιαρό νερό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. κρασί
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Ανακάτεψε όλα τα υλικά για τη γέμιση με το κρέας κομμένο σε κομματάκια.

  • 2

    Άνοιξε τη σφολιάτα και κόψε σε μικρά τετράγωνα κομματάκια

  • 3

    Βάλε λίγο απότ ο μείγμα της γέμισης στο κέντρο και ένωσε την άκρες ψηλά με τα δάκτυλα φτιάχνοντας ένα πουγγί

  • 4

    Λάδωσε ελαφρά ένα ταψάκι και στρώσε τα πουγγάκια σου

  • 5

    Βάλε στο φούρνο στους 180oC για μισή ώρα περίπου να ροδίσουν

  • Δεν βάζουμε αλάτι στα υλικά μας γιατί το κρέας είναι ήδη αλμυρό...

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...