Πως να είσαι σικ με το ταπεράκι!

Μετά την πρώτη έρευνα για το ταπεράκι που επιστρέφει δυναμικά και θα σε βοηθήσει να τρως υγιεινά, να χάσεις κιλά και κυρίως να κερδίσεις μέχρι και 375 € το μήνα, τώρα πρέπει να κάνουμε το ταπεράκι όμορφο, στιλάτο και βέβαια γεμάτο.

Η γνωστή σεφ Αλεξία Αλεξιάδου δίνει πολύτιμες συμβουλές και για τα δύο. Διάβασε προσεκτικά και στην ανάγκη εκτύπωσέ το!
Tips για το ταπεράκι:
Πρωινό

Πας σούπερμάρκετ και:

  1. αγοράζεις με 5Ε ένα θερμός και έχεις πάντα ζεστό νερό για τον καφέ σου.
  2. Αγοράζεις ένα κουτάκι καφέ σε φακελάκια 4,50Ε
  3. παίρνεις μια 6άδα αναψυκτικών της αρεσκείας σου 2,50Ε
  4. Αγοράζεις μικρά μπουκαλάκια νερό τα οποία στο σούπερμάρκετ στοιχίζουν το πολύ 0,25Ε το καθένα
  5. Αντί να αγοράζεις κάθε μέρα τυρόπιτα μπορείς να φτιάχνεις ένα τοστ από το σπίτι σου, να το τυλίγεις σε αλουμινόχαρτο και να το παίρνεις στη δουλειά.
Μεσημεριανό
  1. Πας πάλι στο σούπερμάρκετ και αγοράζεις συσκευασμένα φαγητά που χρειάζονται μόνο νερό και ζέσταμα τύπου σούπες της Knorr 1,20Ε
  2. Βάζεις σε ένα ταπεράκι φαγητό που έχεις μαγειρέψει το προηγούμενο βράδυ ή μια σαλάτα και το παίρνεις μαζί σου στη δουλειά.
Και το γλυκάκι:
Πας στο σούπερμάρκετ και παίρνεις οικογενειακή συσκευασία με τη σοκολάτα της αρεσκείας σου 3,50Ε
Επειδή όμως καλό το ταπεράκι αλλα μπορεί να θυμίζει και λίγο δεκαετία του 70, η Αλεξία Αλεξιάδου έχει σικ συμβουλές για να είσαι σικ και με το ταπεράκι…
Α)Χρωματιστές χαρτοπετσέτες
Β)Τάπερ με σχεδιάκια – όχι στα ευτελή τάπερ που μας μένουν από συσκευασμένα προιόντα
TIPS:

* Όχι τηγανιτά, κοκκινιστά και βαριά φαγητά στο γραφείο γιατί κάνουν λόγω της πέψης τον οργανισμό να υπολειτουργεί.

* Τα λαχανικά και τα πράσινα χορταρικά τα κόβουμε τελευταία στιγμή. Δεν τα ψιλοκόβουμε απλά τα πλένουμε για να μην χάσουν τις βιταμίνες τους.

* Κρατάμε μικρές ποσότητες από το φαγητό που φτιάχνουμε στο σπίτι για να μπορούμε να το πάρουμε στο γραφείο. Το βάζουμε στην κατάψυξη.

* Προτιμάμε πλαστικά τάπερ που είναι ανθεκτικά και εύχρηστα

* Για την παραλία χρειαζόμαστε οπωσδήποτε και ένα ψυγειάκι

* Ναι σε σαλάτες, σάντουιτς και πλιγούρι.

* Προτιμάμε τα ψητά και τα βραστά φαγητά

ΣΥΝΤΑΓΕΣ:
  1. Μπορούμε να ποσάρουμε ένα κομμάτι γλώσσα το οποίο το έχουμε από το προηγούμενο βράδυ στο ψυγείο. Το πρωί το ποσάρισμα του θέλει μόνο 5 λεπτά μέσα σε λιγο νεράκι και αποτελεί βάση για ένα καταπληκτικό σάντουιτς με σπανάκι, αγγούρι και μουστάρδα.
  2. Πολύ ωραία ιδέα είναι να γεμίσουμε ένα ωμό στήθος κοτόπουλου με ανθότυρο, ψητή κόκκινη πιπεριά, λιαστή ντομάτα, να το τυλίξουμε σε ρολό με δύο οδοντογλυφίδες και να το βράσουμε ή να το ψήσουμε στο φούρνο. Τρώγεται κρύο κι αφού το βράσουμε ή το ψήσουμε για 20′ το κόβουμε σε λεπτές φέτες και κάνει όμορφα ρολλάκια σαν σούσι

    Διάβασε πώς μπορείς να γλιτώσεις μέχρι και 375 ευρώ παίρνοντας στο γραφείο ταπεράκι!

    Μια δοκιμή θα σε πείσει!

Κείμενο: Μαρία Ρουμελιώτου
Ρεπορτάζ : Καλλιόπη Γεωργοπούλου, Κική Τσολακίδη

Read More

And More