TLife | The female side of life

Μπακλαβάς...παραδοσιακή απόλαυση

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ένα πεντανόστιμο κομμάτι μπακλαβά είναι η μοναδική απόλαυση για τον απογευματινό καφέ. Δες πως θα τον φτιάξεις...

Μέτρια 1 Ώρα 4+μερίδες

Συστατικά

  • 2 φλυτζάνια νερό
  • 3 φλυτζάνια ζάχαρη
  • Λίγη κανέλα
  • 1/2 φλυτζάνι βούτυρο
  • 6 φλυτζάνια καρυδόψυχα
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • Φλούδα λεμονιού
  • 1 ξυλάκι κανέλλα

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε τον φούρνο στους 170 C

  • 2

    Σε ένα μπωλ βάλε τα καρύδια και πασπάλισέ τα με λίγη κανέλλα

  • 3

    Σε βουτυρωμένο ταψί στρώσε 4-5 φύλλα, ραντίζοντας κάθε φύλλο με βούτυρο

  • 4

    Βάλε μία στρώση με την μισή γέμιση από τα καρύδια

  • 5

    Σκέπασε με άλλά 2 φύλλα, ραντίζοντας κάθε φύλλο με βούτυρο

  • 6

    Πρόσθεσε και τα υπόλοιπα καρύδια, επαναλαμβάνοντας το ίδιο με τα τελευταία φύλλα

  • 7

    Το τελευταίο φύλλο εκτός από το βούτυρο ράντισέ το και με νερό

  • 8

    Χάραξε το ταψί σε κομμάτια, σε σχήμα ρόμβου (το κλασικό σχήμα του μπακλαβά) και κάρφωσε σε κάθε κομμάτι ένα ξυλάκι γαρύφαλο για να συγκρατήσει τα φύλλα στο ψήσιμο

  • 9

    Ψήσε για 1 ½ ώρα περίπου

  • 10

    Εν τω μεταξύ ετοιμάζεις το σιρόπι. Βάλε το νερό με τη ζάχαρη, τη φλούδα λεμονιού και τα μυρωδικά να βράσουν για 5-10 λεπτά

  • 11

    Περίχυσε τον μπακλαβά καυτό και άφησε το γλυκό να κρυώσει

  • Δοκίμασε να βάλεις μαζί και φυστίκια αιγίνης

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...