TLife | The female side of life

Ντόνατ καρδιά με μαρμελάδα και κρέμα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπορεί να είναι λίγο μπελαλίδικο αλλά πραγματικά είναι σκέτη απόλαυση! Αυτό το ντόνατ είναι πολύ... special!

Μέτρια 3,5 ώρες 4+μερίδες

Συστατικά

  • Για το ντόνατ
  • 3 1/2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζ. βούτυρο
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλάκι βανίλια
  • 2/3 φλιτζ. μαρμελάδα φράουλα
  • Για την κρέμα
  • 1/2 φλιτζ. γάλα
  • 2 κ.σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι βανίλια
  • 1/4 φλιτζ. βούτυρο μαλακό
  • 1/4 φλιτζ. φυτίνη
  • 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1/4 κ.γλυκού αλάτι
  • Για το σερβίρισμα
  • άχνη ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζ. μαρμελάδα φράουλα

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Σε μέτριο μπολ ανακάτεψε 2 φλιτζάνια από το αλεύρι με τη μαγιά και άφησέ τα στην άκρη.

  • 2

    Σε ένα κατσαρολάκι ζέστανε το γάλα, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το αλάτι να χλιαρύνουν (όχι να βράσουν).

  • 3

    Ρίξε το γάλα μέσα στο αλεύρι, τα αυγά και τη βανίλια.

  • 4

    Χτύπα στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα για 30 δευτερόλεπτα, καθαρίζοντας τακτικά τα πλάγια του μπολ.

  • 5

    Χτύπα σε υψηλή ταχύτητα για άλλα 3 λεπτά.

  • 6

    Με ξύλινη κουτάλα ρίξε μέσα το υπόλοιπο αλεύρι και ανακάτεψε. Η ζύμη πρέπει να είναι πολύ μαλακιά και να κολλάει.

  • 7

    Σκέπασε την επιφάνεια της ζύμης με διαφανή μεμβράνη και βάλε στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες έως ένα 24ωρο.

  • 8

    Βουτύρωσε γενναία ένα ταψί σε σχήμα καρδιάς.

  • 9

    Με τη βοήθεια μιας βουτυρωμένης σπάτουλας βάλε τη ζύμη στο ταψί και πάτησέ την ελαφρά να ισώσει από πάνω.

  • 10

    Σκέπασέ την και άφησέ την σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

  • 11

    Προθέρμανε το φούρνο στους 170 βαθμούς.

  • 12

    Ψήσε για 30 με 35 λεπτά μέχρι να ροδίσει το ντόνατ.

  • 13

    Άφησέ το να κρυώσει μέσα στο ταψί για 5 λεπτά, μετά ξεφορμάρισέ το, γύρισέ το ανάποδα και άφησέ το να κρυώσει εντελώς.

  • 14

    Για την κρέμα: Σε ένα κατσαρολάκι διάλυσε το αλεύρι στο γάλα να μην έχει σβώλους.

  • 15

    Βάλτο στη φωτιά μέχρι να αρχίσει να πήζει και να κάνει φουσκάλες.

  • 16

    Ανακάτεψέ το στη φωτιά για άλλο ένα λεπτό και ρίξε τη βανίλια και ανακάτεψε.

  • 17

    Βάλε την κρέμα σε ένα μικρό μπολ.

  • 18

    Σκέπασε την επιφάνειά της με διαφανή μεμβράνη και άφησέ την να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

  • 19

    Σε ένα μέτριο μπολ χτύπα το βούτυρο και τη φυτίνη να αφρατέψουν σε υψηλή ταχύτητα για 30 δευτερόλεπτα. Ρίξε τη ζάχαρη και το αλάτι και χτύπα για ένα ή δύο λεπτά. Ρίξε μέσα και το μίγμα της κρέμας και χτύπα ελαφρά να ανακατευτούν τα υλικά.

  • 20

    Μοντάρισμα: Πολύ προσεκτικά, με μακρύ και κοφτερό μαχαίρι (ψωμιού) χώρισε το ντόνατ στα δύο κοβοντάς το οριζόντια.

  • 21

    Αφαίρεσε το πάνω μέρος.

  • 22

    Βάλε το κάτω μέρος σε πιατέλα. Άπλωσε πάνω μια στρώση μαρμελάδα και από πάνω άπλωσε την κρέμα. Τελείωσε με άλλη μια στρώση μαρμελάδα.

  • 23

    Κάλυψε με το άλλο κομμάτι του ντόνατ χωρίς να πιέσεις.

  • 24

    Πασπάλισε το ντόνατ με άχνη και διακόσμησε με μαρμελάδα.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...