TLife | The female side of life

Καζάν ντιπί... άρωμα ανατολής!

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Είναι η κρέμα καραμελέ την ανατολής. Απαλή κρέμα ρυζιού με πεντανόστιμη κρούστα από καμένη ζάχαρη. Άλλψστε καζαν ντιπι σημαίνει "καμένος πάτος τσουκαλιου"...μην σε τρομάζει η λέξη...είναι πεντανόστιμο!

Εύκολη 1 Ώρα 4μερίδες

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι ρυζάλευρο
  • 4 φλιτζάνια κρύο γάλα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • βούτυρο για το ταψί (αρκετό)
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

 

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Ανακάτεψε το γάλα, το ρυζάλευρο και την ζάχαρη και σιγόβρασε σε χαμηλή φωτιά ώσπου να γίνει μια σφιχτή κρέμα

  • 2

    Άλειψε ένα ταψί με βούτυρο και πασπάλισε με την ζάχαρη άχνη

  • 3

    Ρίξε την κρέμα και στρώσε σε όλο το ταψί

  • 4

    Βάλε το ταψί στη φωτιά και άφησε ώσπου να καεί η ζάχαρη σιγά-σιγά

  • 5

    Άφησε το γλυκό να κρυώσει 20 λεπτά

  • 6

    Κόψε σε λωρίδες και σέρβιρε

  • Σέρβιρε με την καραμελωμένη ζάχαρη προς τα πάνω

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...