TLife | The female side of life

Κουλουράκια κανέλας

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Το καλύτερο συνοδευτικό του καφέ σου (ή αν δεν πίνεις καφέ δοκίμασέ τα με ένα ποτήρι κρασί) είναι τα κουλουράκια κανέλας!

Εύκολη 45 λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 2½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
  • ½ φλ. τσαγιού χυμός πορτοκάλι
  • 1½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κ.σούπας κανέλα
  • 1 κ.γλυκού γαρύφαλλο
  • 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
  • 1 κ.σούπας μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γλυκού μαγειρική σόδα
  • περίπου 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ ούπας καστανή ζάχαρη
  • ½ φλ. τσαγιού σουσάμι καβουρντισμένο

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Ρίξε σε λεκανάκι τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο και ανακάτεψέ τα με το σύρμα.

  • 2

    Πρόσθεσε το κρασί, την κανέλα, το γαρίφαλο.

  • 3

    Αραίωσε τη σόδα στο χυμό και ρίξε και αυτήν στο μίγμα.

  • 4

    Πρόσθεσε το ξύσμα και το σουσάμι.

  • 5

    Ανακάτεψε καλά να ενωθούν τα υλικά.

  • 6

    Κοσκίνισε σε άλλο λεκανάκι το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

  • 7

    Ρίξε στα υγρά σου το μισό αλεύρι, ζύμωσε και λίγο λίγο ρίξε και το υπόλοιπο μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια.

  • 8

    Μπορεί να μη χρειαστείς όλο το αλεύρι

  • 9

    Μην ζυμώσεις πολλή ώρα τη ζύμη γιατί θα σκληρύνουν τα κουλουράκια.

  • 10

    Πλάσε τα κουλουράκια σου στο σχήμα που θέλεις.

  • 11

    Στρώσε λαδόκολλα σε λαμαρίνα και βάλε τα κουλουράκια σου (όσα πάρει).

  • 12

    Πασπάλισε με την καστανή ζάχαρη.

  • 13

    Ψήσε στους 170 βαθμούς σε αέρα για 25΄-30΄.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...