TLife | The female side of life

Μηλόπιτα με τσένταρ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μηλόπιτα με τσένταρ είχες δοκιμάσει ποτέ; Αξίζει να τη φτιάξεις!

Μέτρια 2 ώρες 4+μερίδες

Συστατικά

  • 2¾ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ φλιτζ. ζάχαρη+2 κ.σούπας ακόμη
  • μισό κουταλάκι αλάτι
  • 160 γραμμ. τυρί τσένταρ
  • 180 γραμμ. Βούτυρο
  • 1 κ.γλυκού κανέλα
  • 4 μήλα σμιθ
  • 1 μεγάλο αυγό

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Βάλε στο μίξερ 2,5 φλιτζάνια από το αλεύρι, 2 κ.σούπας από τη ζάχαρη και το αλάτι να ανακατευτούν. Ρίξε και το τυρί και χτύπα να καλυφθεί. Πρόσθεσε το βούτυρο και χτύπα μέχρι το μίγμα να θυμίζει ψίχουλα. Πρόσθεσε 1/3 με μισό φλιτζ. παγωμένο νερό, 1 κουταλιά της σούπας τη φορά καθώς χτυπάς τη ζύμη μέχρι να σχηματιστεί.

  • 2

    Βάλε τη ζύμη σου σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζύμωσέ την με τα χέρια για λίγο. Χώρισέ την στα δύο, τύλιξε κάθε κομμάτι με διαφανή μεμβράνη και βάλε στο ψυγείο για μια ώρα.

  • 3

    Κόψε δυο μεγάλα κομμάτια λαδόκολλα. Βάλε το πρώτο κομμάτι ζύμης ανάμεσα στις λαδόκολλες και άνοιξέ το σε χοντρό φύλλο τόσο που να στρώσει μια ταρτιέρα 24 εκατοστών. Πίεσε με τα δάχτυλά σου τη ζύμη στο σκεύος και τρύπησε την επιφάνειά της με ένα πιρούνι.

  • 4

    Άνοιξε και το δεύτερο φύλλο όπως και το πρώτο. Με κόφτη ή κοφτερό μαχαίρι κόψε το ζυμάρι σε λουρίδες. Βάλε τις λωρίδες σε λαδόκολλα και μετά στο ψυγείο για 1 ώρα.

  • 5

    Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σκέπασε με αλουμινόχαρτο την ζύμη στην ταρτιέρα και τοποθέτησε πάνω ειδικά βάρη για ψήσιμο ή ξερά φασόλια (για να μη φουσκώσει η ζύμη).

  • 6

    Ψήσε για 15 λεπτά, μετά βγάλε το αλουμινόχαρτο και ψήσε για άλλα 5 λεπτά. Άφησε να κρυώσει.

  • 7

    Σε μεγάλο μπολ βάλε την κανέλα, το υπόλοιπο αλεύρι και τη ζάχαρη. Πρόσθεσε τα μήλα και ανακάτεψε.

  • 8

    Βάλε τα μήλα στην ταρτιέρα και από πάνω βάλε τις λουρίδες της ζύμης σχηματίζοντας μια πλέξη όπως στη φωτογραφία.

  • 9

    Χτύπησε το αυγό και άλειψε τη ζύμη.

  • 10

    Ψήσε στη μεσαία σχάρα για 50 λεπτά με 1 ώρα μέχρι να ροδίσει η ζύμη.

  • 11

    Άφησε να κρυώσει 2 ώρες πριν σερβίρεις.

  • Αντί για ζάχαρη βάλε 1/4 φλιτζ. καστανή ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας μέλι και αντικατέστησε το τσένταρ με τσένταρ χαμηλών λιπαρών και η μηλόπιτα γίνεται light με 72 θερμίδες το κομμάτι!

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...