TLife | The female side of life

Μηλόπιτα σοκολάτα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπορεί η λαχταριστή μηλόπιτα να γίνει ακόμα πιο λαχταριστή; Ναι αν προσθέσεις σοκολάτα! Αγόρασε τα υλικά σου εδώ

Μέτρια 1h 20min 4+μερίδες

Συστατικά

  • Για τη ζύμη
  • 2 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 κ.σούπας κακάο
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 6 κ.σούπας ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 1 κ.σούπας κρύο νερό
  • Για τη γέμιση
  • 7 μεσαία μήλα (750 γρ.)
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.γλυκού κανέλα
  • 50 γρ. σοκολάτα
  • Λίγη ζάχαρη
  • Λίγη άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Κοσκίνισε το αλεύρι και το κακάο και ανακάτεψέ τα ελαφρώς.

  • 2

    Βάλε το αλεύρι στο μίξερ, ρίξε το βούτυρο και χτύπησέ το σε χαμηλή ταχύτητα. (Μπορείς να το κάνεις και με το χέρι)

  • 3

    Ρίξε τη ζάχαρη και χτύπα για άλλα 2 λεπτά.

  • 4

    Πρόσθεσε ένα ένα τα αυγά, τη βανίλια και το νερό και χτύπα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.

  • 5

    Βγάλε τη ζύμη από το μίξερ και ζύμωσέ την στο χέρι για να γίνει μια μαλακή μπάλα.

  • 6

    Χώρισε τη ζύμη σε δύο κομμάτια, ένα μεγάλο και ένα μικρότερο.

  • 7

    Τύλιξέ τα με ζελατίνη και βάλ' τα στην κατάψυξη για 20 λεπτά.

  • 8

    Βγάλε το μεγάλο κομμάτι της ζύμης και ζύμωσέ το ξανά ελαφρά.

  • 9

    Άνοιξέ το σε φύλλο που θα στρώσεις σε ένα στρογγυλό ταψί

  • 10

    Βάλε το ταψί με τη ζύμη στο ψυγείο και ετοίμασε τα μήλα.

  • 11

    Κόψε τα σε κύβους.

  • 12

    Λιώσε σε μέτρια κατσαρόλα το βούτυρο και ρίξε τα μισά μήλα με την κανέλα και 2-3 κουταλάκια ζάχαρη.

  • 13

    Ανακάτεψε τη γέμιση και σιγόβρασε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα.

  • 14

    Ρίξε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και ανακάτεψε να λιώσει.

  • 15

    Πρόσθεσε και τα υπόλοιπα μήλα και ανακάτεψε.

  • 16

    Βγάλε από τη φωτιά και άφησε 5-10 λεπτά να κρυώσει.

  • 17

    Βγάλε το ταψί με την ζύμη απ’ το ψυγείο και τρύπησέ την σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι.

  • 18

    Ρίξε τη γέμιση και άπλωσέ την.

  • 19

    Άνοιξε την υπόλοιπη ζύμη σε φύλλο.

  • 20

    Σκέπασε τη μηλόπιτα και τρύπα και το πάνω φύλλο με ένα πιρούνι.

  • 21

    Πασπάλισε με λίγη ζάχαρη και βάλε τη μηλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει, περίπου 40 λεπτά.

  • Μπορείς αντί για ένα ενιαίο πάνω φύλλο να κόψεις τη ζύμη σου σε μικρά σχέδια και να στολίσεις το πάνω μέρος της μηλόπιτας!

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...