TLife | The female side of life

Μπουκιές με λεμόνι και φυστίκι

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Tραγανό φύλλο με γέμιση από κρέμα λεμόνι και φυστίκι Αιγίνης! Για αυτό το γλυκάκι επικράτησε η έκφραση... "μπουκιά και συχώριο"!

Εύκολη 45 Λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 1 έτοιμο φύλλο σφολιάτας
  • 1/3 κούπας έτοιμη ή σπιτική κρέμα λεμόνι ή μαρμελάδα λεμόνι
  • ¼ κούπας κρεμ φρες ή σαντιγί ή και τυρί μασκαρπόνε
  • λίγο ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Στρώσε λαδόκολλα σε ένα ρηχό ταψί.

  • 2

    Ξετύλιξε τη σφολιάτα. Άπλωσέ την σε μια καθαρή επιφάνεια. Κόψτην διαγώνια και κάθετα σε έξι μέρη ώστε να σχηματίσεις 36 μικρά σφολιατίνια. Τοποθέτησέ τα στο ταψί με απόσταση περίπου 3 εκατοστών το έαν από το άλλο.

  • 3

    Ψήστα για περίπου 13 με 15 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Βγάλτα από το φούρνο και άφησέ τα να κρυώσουν καλά.

  • 4

    Με ένα ειδικό κουτάλι που κάνουμε μπαλάκια στο πεπόνι ή ένα πολύ μικρό κουτάλι αφαίρεσε προσκεκτικά την καρδιά από κάθε σφολιατίνι προσέχοντας όμως να μην τρυπήσεις τον πάτο του.

  • 5

    Σε ένα μικρό μπολ ανάμιξε την κρέμα λεμόνι με την κρεμ φρες και το ξύσμα. Βάλε το μίγμα σε κορνέ και γέμισε την καρδιά κάθε σφολιάτας.

  • 6

    Πασπάλισε με φυστίκι.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...