TLife | The female side of life

Μπουγάτσα γλυκιά

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Όποιον και να ρωτήσεις, η καλή μπουγάτσα κατάγεται από τις Σέρρες... επίσης τα παραδοσιακά γλυκά βασίζονται πάντα στην απλότητα! Ετοίμασε υπέροχη σεραϊκή μπουγάτσα...

Εύκολη 1 Ώρα 4μερίδες

Συστατικά

  • 1 λίτρο γάλα
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 30 γρ. κορν φλάουρ
  • 2 βανίλιες
  • 500 γρ. φύλλο κρούστας
  • Βούτυρο
  • Ζάχαρη άχνη και κανέλα

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Βάλε το γάλα σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη να πάρει μια βράση

  • 2

    Μόλις το γάλα φουσκώσει πρόσθεσε το σιμιγδάλι, τη βανίλια και το κορν φλάουρ διαλυμένο σε 1/4 του φλιτζανιού νερό

  • 3

    Πρόσθεσε και μια κουταλιά βούτυρο και ανακάτεψε να πάρεις μια ομοιόμορφη κρέμα. Κατέβασε από τη φωτιά

  • 4

    Βουτύρωσε ένα ταψί και στρώσε τα μισά φύλλα στο ταψί

  • 5

    Άπλωσε την κρέμα από πάνω, αφού κρυώσει ελαφρά και στρώσε και το υπόλοιπα φύλλα

  • 6

    Ψήσε στο φούρνο στους 180oC να ροδίσει και να ψηθεί το φύλλο 40-45 λεπτά

  • 7

    Άφησε να κρυώσει ελαφρά για να κόβετε και σέρβιρε με ζάχαρη άχνη και κανέλα


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...