TLife | The female side of life

Πασχαλινό cheesecake

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ένα απλό, τυρένιο αλλά με άρωμα αμυγδάλου και βανίλιας cheescake είναι ό,τι πρέπει για το τραπέζι σου!

Εύκολη 2,5 ώρες 4+μερίδες

Συστατικά

  • 1 κ.σούπας μαλακό βούτυρο
  • 120 γραμμ. ξασπρισμένα, τριμμένα αμύγδαλα
  • 4 κουτάκια τυρί κρέμα σε συσκευασία δωματίου
  • μισό φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 1,5 φλιτζ. ζάχαρη
  • 4 μεγάλα αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • ξύσμα ενός λεμονιού
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 2 βανίλιες

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε το φούρνο στους 170 βαθμούς.

  • 2

    Βουτύρωσε μια στρογγυλή φόρμα και πασπάλισέ τη με τα αμύγδαλα.

  • 3

    Χτύπα στο μίξερ το τυρί, την κρέμα και τη ζάχαρη να αφρατέψουν.

  • 4

    Πρόσθεσε τα αυγά, να ενοποιηθούν και μετά τα ξύσματα και τη βανίλια.

  • 5

    Ρίξε το μίγμα στη φόρμα.

  • 6

    Βάλε τη φόρμα μέσα σε ένα μεγάλο βαθύ ταψί.

  • 7

    Βάλε το ταψί στο φούρνο.

  • 8

    Πριν κλείσεις το φούρνο, βάλε αρκετό βραστό νερό μέσα στο ταψί να φτάσει περίπου στα δύο τρίτα του ύψους της φόρμας.

  • 9

    Ψήσε περίπου για δύο ώρες, να σφίξει το γλυκό, προσθέτοντας βραστό νερό αν χρειάζεται.

  • 10

    Σβήσε το φούρνο και άφησε την πόρτα του λίγο ανοιχτή.

  • 11

    Άφησε το γλυκό να κρυώσει μέσα στο φούρνο.

  • 12

    Όταν κρυώσει βάλε το γλυκό στο ψυγείο όλη τη νύχτα.

  • 13

    Ξεφορμάρισε πριν σερβίρεις.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...