Cinnabon

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Είναι ο λεγόμενος λουκουμάς που θα βρεις στον φούρνο της γειτονίας σου. Ετοίμασέ το μόνη σου και γέμισε την κουζίνα μυρωδιές κανέλας και ζάχαρης. Αν η σάλτσα τυριού σου φαίνεται πολύ βαριά, μπορείς να κρατήσεις κάποια κομμάτια για να τα απολαύσεις σκέτα με τον καφέ σου…

Συστατικά

  • Ζύμη: 600 γρ. αλεύρι
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 8 γρ. μαγιά (1 φακελάκι)
  • 220 γρ. χλιαρό γάλα
  • 70 γρ. μαργαρίνη
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • Γέμιση: 200 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 3-4 κ.σ. κανέλα
  • 70 γρ. μαργαρίνη
  • Σάλτσα τυριού:110 γρ. μαργαρίνη
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 120 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κ.γ. βανίλια υγρή

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα να διαλυθεί, Φρόντισε να μην κάψει το γάλα και χαλάσει η μαγιά
  • Ανακάτεψε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαργαρίνη και τα αυγά
  • Πρόσθεσε τη μαγια και ζύμωσε καλά για να γίνει μια ζύμη. Άφησέ τη σκεπασμένη να ξεκουραστεί για 1 με 1 1/2 ώρα
  • Όταν η ζύμη διπλασιαστεί, ζύμωσέ τη άλλη μια φορά και άνοιξε σε ορθογώνια φύλλα
  • Άλειψε τα φύλλα με μαργαρίνη (ελαφρά πιο μαλακή, όχι από το ψυγείο) και πασπάλισε με τη ζάχαρη και την κανέλα ανακατεμένες
  • Τύλιξε το φύλλο προσεκτικά τα φύλλα σε ρολό από την πιο φαρδιά λευρά και κόψε σε κομμάτια
  • Στρώσε μια λαδόκολλα σε ταψί και άπλωσε τα ρολάκια αφήνοντάς απόσταση από το ένα στο άλλο για να φουσκώσουν. Άφησε άλλα 30 λεπτά
  • Ψήσε σε προθερμασμένο στους 200oC για 20 λεπτά περίπου να πάρουν χρώμα
  • Όσο ψήνονται φτιάξε τη σος τυριού ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί
  • Αφού ψηθούν άλειψέ τα με τη σάλτσα και άφησε λίγο να κρυώσουν

Tip


Read More

And More