TLife | The female side of life

Mini εκλέρ με κρέμα και μαρμελάδα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπουκιά και απόλαυση είναι αυτά τα ανοιξιάτικα εκλεράκια που μπορούν να σερβιριστούν στο πασχαλινό σου τραπέζι-και όχι μόνο!-μαζί με τον καφέ!

Μέτρια 3 ώρες 4+μερίδες

Συστατικά

  • 1/4 φλιτζ. γάλα
  • 1/4 φλιτζ. νερό
  • 110 γραμμ. βούτυρο ανάλατο
  • μισό κουταλάκι αλάτι
  • μισό φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 μεγάλα αυγά
  • Για την κρέμα
  • 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • μια βανίλια
  • 2 κ.σούπας ζάχαρη άχνη
  • Για το σερβίρισμα
  • μαρμελάδα φράουλα
  • άχνη για το πασπάλισμα

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Ετοίμασε τη γέμιση κρέμας: χτύπα στο μίξερ τα υλικά να ανακατευτούν και βάλε στο ψυγείο για μια ώρα. Βγάλε και χτύπα την να αφρατέψει.

  • 2

    Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

  • 3

    Άπλωσε αντικολλητικό χαρτί σε δύο λαμαρίνες.

  • 4

    Σε μέτρια κατσαρόλα και μέτρι φωτιά βάλε το γάλα, το νερό, το βούτυρο και τα αλάτι να βράσουν.

  • 5

    Μόλις πάρουν βράση, βγάλε από τη φωτιά και ρίξε το αλεύρι.

  • 6

    Ξαναβάλε στη φωτιά και ανακάτευε το μίγμα με ξύλινο κουτάλι μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας, περίπου 4 λεπτά.

  • 7

    Βάλε το μίγμα στο μπολ του μίξερ με το εργαλείο για ζύμωμα και χτύπα σε μέτρια ταχύτητα να κρυώσει, περίπου 1 λεπτό.

  • 8

    Καθώς το μίξερ δουλεύει, ρίξε ένα ένα τα αυγά.

  • 9

    Βάλε τη ζύμη σε κορνέ με άνοιγμα περίπου 1,5 εκατοστού.

  • 10

    Σχημάτισε 20 εκλεράκια σε κάθε λαμαρίνα, αφήνοντας κάποια απόσταση μεταξύ τους.

  • 11

    Ψήσε μέχρι να φουσκώσουν τα εκλέρ και να ροδίσουν, περίπου για 20-25 λεπτά.

  • 12

    Βγάλε από το φούρνο και άφησέ τα να κρυώσουν.

  • 13

    Κόψε τα εκλέρ κατά μήκος στα δύο με ένα κοφτερό μαχαίρι.

  • 14

    Βάλε την κρέμα σε κορνέ και άπλωσέ την στα κάτω μέρη των εκλέρ.

  • 15

    Άπλωσε λίγη μαρμελάδα και κλείσε τα εκλέρ.

  • 16

    Πασπάλισε με άχνη.

  • Αντί για μαρμελάδα μπορείς να βάλεις ψιλοκομμένες φράουλες ή φρούτα του δάσους.

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...