TLife | The female side of life

Φιρίκι γλυκό

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Το μικρό μηλαράκι με το καβουρδισμένο αμυγδαλάκι στη μέση είναι βάλσαμο, όταν θέλεις να φας κάτι γλυκό το απογευματάκι.

Εύκολη 2 Ώρες 4+μερίδες

Συστατικά

  • 1 κιλό μήλα φιρίκια
  • 2 κιλά ζάχαρη
  • 4 φλυτζάνια νερό
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 10 γαρύφαλλα
  • 200 γρ Αμύγδαλα αποφλοιωμένα
  • 8 κουτ.σ γλυκόζη

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Καθάρισε τα μήλα  και αφαίρεσε το εσωτερικό με τα κουκούτσια χωρίς να χαλάσεις το σχήμα τους

  • 2

    Βάλε όλα τα μήλα σε μια λεκάνη με νερό και το χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν

  • 3

    Βάλε σε μια μεγάλη κατσαρόλα τη ζάχαρη με τη γλυκόζη να λίώσουν

  • 4

    Μόλις πάρουν βράση, πρόσθεσε τα φιρίκια μαζί με την κανέλα και τα γαρύφαλλα και άφησε τα να βράσουν, ξαφρίζοντας συχνά τον αφρό

  • 5

    Θα δεις πως είναι έτοιμο όταν το σιρόπι δέσει καλά

  • 6

    Εν τω μεταξύ καβούρδισε τα αμύγδαλα σε αντικολλητικό τηγάνι να πάρουν χρώμα

  • 7

    Αφού κρυώσουν τα μήλα, γέμισέ τα με 1-2 αμύγδαλα το καθένα

  • 8

    Κλείσε σε γυάλινο βάζο


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...