TLife | The female side of life

Floating Islands με βανίλια και φράουλα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Είναι μια παραλλαγή ενός υπέροχου γλυκού που η αλήθεια έιναι πως δεν θα το βρεις αποκλειστικά και μόνο στην Κούβα. Έμπνευση από το τροπικό νησί δηλαδή για γλυκό πεντανόστιμο νησί...

Εύκολη 50 Λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 500γρ. φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 60ml χυμό λεμονιού
  • Για τα νησάκια από μαρέγκα: 2 ασπράδια αυγού
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη (Plus 1.5 κ.σ.)
  • 1/2 κλωναράκι βανίλιας
  • 3-4 φράουλες για το γαρνίρισμα
  • Τριμμένο φυστίκι Αιγίνης

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Σε ένα μέτριο κατσαρολάκι βάλε τις φράουλες με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού να πάρουν βράση σε μέτρια φωτιά.

  • 2

    Συνέχισε για 2-3 λεπτά ακόμη και κατέβασε από τη φωτιά

  • 3

    Αφού κρυώσει καλά λιώσε τις φράουλες σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και μοίρασε τη σος σε 4 ποτηράκια λικέρ (με μεγάλο άνοιγμα)

  • 4

    Για τη μαρέγκα: Βουτύρωσε 4 φορμάκια, σε ότι σχήμα επιθυμείς, και βάλε σε ένα βαθύ ταψάκι

  • 5

    Προθέρμανε το φούρνο στους 140oC

  • 6

    Βάλε τα ασπράδια, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε ένα μπολ και βάλε πάνω από νερό που σιγοβράζει να ζεσταθεί ελαφρά αλλά όχι να κάψει.

  • 7

    Αν έχεις θερμόμετρο πρέπει να φτάσει τους 60oC, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία

  • 8

    Κατέβασε το μείγμα από τη φωτιά και χτύπησε με ένα μίξερ να διπλασιάσει τον όγκο του και να είναι κρύο στο άγγιγμα

  • 9

    Γύρισε την αφράτη μαρέγκα σου στα φορμάκια και γέμισε το ταψάκι με ζεστό νερό, σχεδόν στα 2/3 της κάθε φόρμας

  • 10

    Ψήσε για 20 με 30 λεπτά να ξεραθούν ελαφρά οι μαρέγκες σου εξωτερικά. Αφαίρεσε και άσε να κρυώσουν

  • 11

    Αφού έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου ρίξε μέσα στα ποτηράκια με τη σος φράουλας

  • 12

    Σέρβιρε με κομματάκια φρέσκιας φράουλας και τριμμένα φυστίκια Αιγίνης


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...