TLife | The female side of life

Πίτα με φραγκοστάφυλα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τραγανή αμερικάνικου τύπου πιτούλα γεμιστή με μια υπέροχη σπιτική κρέμα αππό φραγκοστάφυλα. Τα μικρά κατακκόκινα ή μπλε φρουτάκια είναι στην καλύτερη τους εποχή και θα σου δώσουν όλη τη γεύση τους.

188 Θερμίδες

Μέτρια 1 Ώρα και 30 Λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 3 φλιτζάνια φρέσκα φραγκοστάφυλα
  • 2 φλιτζάνια λευκή ζάχαρη
  • 3 κ.σ. ταπιόκα (θα την βρεις σε μεγάλα super market)
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 1 1/2  κ.σ. λευκή ζάχαρη
  • ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ: 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αλάτι στη μύτη του κουταλιού
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. παγωμένο νερό

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Ανάμειξε τα υλικά για τη ζύμη ώστε να πάρεις μια ομοιόμορφη μπάλα. Άφησε στο ψυγείο για 15 λεπτά να σταθεί

  • 2

    Σε αλευρωμένη επιφάνεια άνοιξε τη ζύμη σε φύλλο και στρώσε μέσα σε μία ταρτιέρα, τρυπώντας εδώ κι εκεί με ένα πιρούνι

  • 3

    Κράτησε ένα μέρος για να σκεπάσεις με λωρίδες την τάρτα

  • 4

    Ψήσε στους 250oC για 10 λεπτά να πάρει ελαφρύ χρώμα πριν γεμίσεις την τάρτα

  • 5

    Άφησε την βάση να κρυώσει καλά και ξεκίνα το γέμισμα

  • 6

    Ξέπλυνε και καθάρισε τα φραγκοστάφυλα

  • 7

    Λιώσε 1/2 φλιτζάνι σε ένα τηγανάκι και ανάμειξε με τη ζάχαρη, την ταπιόκα και το αλάτι. Ψήσε ανακατεύοντας μέχρι να πάρει βράση το μείγμα. Συνέχισε για 2 ακόμη λεπτά

  • 8

    Κατέβασε από τη φωτιά και γέμισε τη σάλτσα αφού κρυώσει ελαφρά στην ζύμη

  • 9

    Άνοιξες λωρίδες με την ζύμη που έμεινε και σκέπασε την τάρτα χιαστί

  • 10

    Άλλειψε με τη ζάχαρη και το γάλα και βάλε στο φούρνο

  • 11

    Ψήσε στους 200oC για 35 περίπου λεπτά


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...