TLife | The female side of life

Κυδώνια ψητά

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Το ήξερες ότι το κυδώνι είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α και C;  Τρυφερά κομμάτια κυδώνι, ζάχαρη, κανέλα και ετοιμο το γλυκάκι!  Ένα από τα πιο νόστιμα και υγιεινά επιδόρπια του φθινοπώρου.

Εύκολη 40 Λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 4 μεγάλα κυδώνια
  • 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  • 2-3 γαρίφαλα
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 4 κ.σ. κονιάκ

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε στα οκτώ. Τα στρώνουμε σε ρηχό ταψάκι.

  • 2

    Πασπαλίζουμε με το 1/2 ποτήρι ζάχαρη, μπήγουμε τα γαρίφαλα και την κανέλα. Ραντίζουμε με το κονιάκ και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη. Αν θέλουμε σε ένα τουλπανάκι βάζουμε μερικά κουκούτσια και φλούδια από τα κυδώνια μέσα στο ταψί γιατί περιέχουν πηκτίνη για να δέσει το σιρόπι καλύτερα.

  • 3

    Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200° C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για δύο ώρες σκεπασμένα και 30 λεπτά ξεσκέπαστα, μέχρι να ροδίσουν και να δέσει ελαφρά το σιρόπι.

  • Δοκίμασε να βάλεις τη ζάχαρη μισή, μισή με μέλι. Βάλε το μέλι σε κατσαρολάκι να ζεσταθεί και λιώσε τη ζάχαρη σε αυτό, Περίχυσε τα κυδώνια και ψήσε...

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...