TLife | The female side of life

Γλυκό Κυδώνι

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κλασικό, τραγανό και ιδιαίτερο. Το έχεις δοκιμάσει μέσα σε φρέσκο στραγγιστό γιαούρτι; Και η αγωνία - και ενθουσιασμός - να πέσει στην κουταλίτσα σου καβουρδισμένο αμυγδαλάκι! Όνειρο...

Θερμίδες 170

Εύκολη 1 Ώρα 4μερίδες

Συστατικά

  • 1/2 κιλό ώριμα κυδώνια καθαρισμένα
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα αποφλοιωμένα και ελαφρώς καβουρδισμένα
  • 1 κλωνάρι αρμπαρόριζα
  • Το χυμό από μισό λεμόνι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Καθάρισε τα κυδώνια, αφαίρεσε την καρδιά με τα κουκούτσια και κόψε σε μικρά ξυλάκια/μπαστουνάκια

  • 2

    Βάλε σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα μαζί με το νεράκι να σιγοβράσουν για 10' λεπτά περίπου

  • 3

    Πρόσθεσε τη ζάχαρη και συνέχισε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά, να λιώσει και να δέσει το γλυκό

  • 4

    Αφού δεις το κυδώνι σου να δένει και να παίρνει κόκκινο σκούρο χρώμα πρόσθεσε το χυμό λεμονιού, τα αμύγδαλα και την αρμπαρόριζα

  • 5

    Τώρα αφήνεις τα υλικά να πάρουν μια βράση όλα μαζί και κατεβάζεις από τη φωτιά.

  • 6

    Το γλυκό σου είναι έτοιμο να... συσκευαστεί σε γυάλινα βάζα και αν σε συντροφεύσει όλο το χειμώνα


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...