TLife | The female side of life

Σφολιάτα με λεμόνι και κρέμα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δε χρειάζεσαι πολλά υλικά για ένα καλό γλυκό! Κι επειδή το Πάσχα το τραπέζι σου θα είναι φορτωμένο με... βαριές γεύσεις, αυτό το γλυκάκι είναι όσο ελαφρύ χρειάζεται!

Εύκολη 2 ώρες 35΄ 4+μερίδες

Συστατικά

  • 2 φλιτζ. νερό
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 6 σφιχτά, λεία, μέτρια λεμόνια
  • 1 πακέτο έτοιμη σφολιάτα ψυγείου
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 μεγάλο αυγό ελαφρά χτυπημένο
  • άχνη ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. παγωμένη κρέμα γάλακτος
  • μια βανίλια

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Βάλε το νερό και τη ζάχαρη σε μέτρια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά να σιγοβράσει.

  • 2

    Μόλις πάρει βράση συνέχισε το βράσιμο για περίπου 5 λεπτά να λιώσει η ζάχαρη.

  • 3

    Κόψε τα λεμόνια σε λεπτές ροδέλες.

  • 4

    Βάλ' τα μέσα στο σιρόπι και σκέπασε την κατσαρόλα με πετσέτα. (Προσοχή να μην ακουμπήσει η πετσέτα στο μάτι της κουζίνας!)

  • 5

    Άφησε να σιγοβράζουν τα λεμόνια μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διαφανή, περίπου 1,5 ώρα.

  • 6

    Βγάλε τα λεμόνια από το σιρόπι και βάλ' τα σε σχαράκι που από κάτω έχεις βάλει ένα πιάτο να στραγγίσουν καλά.

  • 7

    Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

  • 8

    Ξετύλιξε τη σφολιάτα σου πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια.

  • 9

    Βάλε τη σφολιάτα σου σε λαμαρίνα που να χωράει στο ψυγείο.

  • 10

    Δίπλωσε τις άκρες της σφολιάτας.

  • 11

    Άλειψε όλη την επιφάνειά της με αυγό και πασπάλισέ την με άχνη.

  • 12

    Βάλε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά να σφίξει η ζύμη.

  • 13

    Ψήσε για περίπου 22-24 λεπτά.

  • 14

    Άφησέ την να κρυώσει τελείως.

  • 15

    Όσο κρυώνει η σφολιάτα χτύπα την κρέμα με τη βανίλια στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα να αφρατέψει.

  • 16

    Βάλε τα λεμόνια πάνω στη σφολιάτα και σέρβιρε με την κρέμα.

  • Πασπάλισε με λίγη άχνη το γλυκό σου πριν το σερβίρεις.

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...