TLife | The female side of life

Μαντλέν... η γαλλική αφράτη λιχουδιά

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Είναι αφράτα, ντελικάτα και ό, τι πρέπει για να συνοδεύσεις τον καφέ σου το πρωί! Μικρέ μπουκίτσες μυρωδάτα κεκάκια με υπέροχη γεύση!

Εύκολη 30 Λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 ¼ φλιτζάνια μαργαρίνη
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 8 αυγά
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1 βανίλιες
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • Φορμάκια για μαντλέν (αν δεν έχεις μπορείς να τα κάνεις σε φορμάκια μάφιν)
  • Αλεύρι
  • ½ φλιτζάνι μαργαρίνη επιπλέον για το βουτύρωμα κάθε φόρμας

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Κοσκίνισε το αλεύρι σε ένα μπολ για να αποφύγεις τα γρομπαλάκια. Συμπλήρωσε το baking powder και τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού

  • 2

    Χτύπησε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ και αφού αφρατέψει το μείγμα, χαμήλωσε την ταχύτητα και συμπλήρωσε σιγά, σιγά το αλεύρι και τη μαργαρίνη

  • 3

    Συνέχισε το χτύπημα ώσπου να πάρεις ένα ομοίμορφο μείγμα. Εξακολούθησε το μίξερ σε πιο δυνατή ταχήτυτα για 2-3 λεπτά ακόμη

  • 4

    Βάλε για μερικά δευτερόλεπτα το βιτάμ που έμεινε σε ένα κατσαρολάκι να μαλακώσει και άλειψε τα φορμάκια

  • 5

    Αλεύρωσε κάθε φορμάκι και τίναξε το extra αλεύρι

  • 6

    Γέμισε τις φόρμες με τη ζύμη και ψήσε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC

  • 7

    Αν δεν έχεις φόρμες μαντέλν και βάλεις τη ζύμη σε μάφιν, ίσως χρειαστεί λίγη περισσότερη ώρα. 5 λεπτάκια ακόμη

  • 8

    Άφησε να κρυώσουν λίγο εκτός του φούρνου και ξεφόρμαρε

  • Τι φταίει και το muffin ή η μαντέλν σου είναι στεγνά; Κάνε κλίκ εδώ

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...