TLife | The female side of life

Μαρόν Γλασέ! Κάστανο γλυκό...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Είναι το γαλλικό γλυκάκι που θα βρεις παντού τέτοια επιοχή στα γαλλικά σπίτια. Είναι η βάση για πιο... σύνθετα γλυκά! Τα μαρόν γλασέ είναι σαν... υγιεινά σοκολατάκια με υπέροχη γεύση!

Δύσκολη 2 Ώρες 4+μερίδες

Συστατικά

  • 1 κιλό κάστανα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 2 1/2 φλιτζάνια νερό
  • 2 βανίλιες

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Βάλε μπόλικο νερό να βράσει σε μια κατσαρόλα και βάλε τα κάστανα να βράσουν

  • 2

    Άφησε περίπου 10 λεπτά αφού έχει αρχίσει να κοχλάζει το νερό και στράγγξε

  • 3

    Καθάρισε τα κάστανα και με μαι καθαρή πετσέτα τρίψε τα καστανάκια να φύγει και η εσωτερική λεπτή φλούδα τους

  • 4

    Βάλε σε μια άλλη κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν και συμπλήρωσε τη βανίλια. Ανακάτευε κατά διαστήματα

  • 5

    Πρόσθεσε τα κάστανα στην ζάχαρη που βράζει και συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι να πάρει όλο το μείγμα άλλη μια βράση

  • 6

    Κατέβασε από τη φωτιά και άφησε τα κάστανα να πιουν το σιρόπι μέσα στην κατσαρόλα για τουλάχιστον 12 ώρες

  • 7

    Προθέρμανε το φούρνο στους 160oC και στρώσε τα καραμελωμένα κάστανα σε αντικολλητικό χαρτί

  • 8

    Βάλε τα κάστανα στο φούρνο και κλείσε τη θερμοκρασία, αφήνοντας τα κάστανα να στεγνώσουν για 1 ώρα περίπου

  • Φλιτζάνι: Μονάδα μέτρησης για χιλιάδες συνταγές! Πώς να το χρησιμοποιήσεις. Κάνε κλικ εδώ

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...