TLife | The female side of life

Πανακότα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λευκό, ιταλικό, απλό και δροσερό γλυκάκι που συνοδεύεται άψογα με κόκκινα φρούτα ή με σοκολατένιο σιρόπι για τους λάτρεις.
Για να αγοράσεις τα υλικά εύκολα και απλά κάνε κλικ εδώ!

Εύκολη 4 ώρες 20' 4+μερίδες

Συστατικά

  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 700 γρ. γάλα
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 9-11 φύλλα ζελατίνας
  • λίγη βανίλια
  • σιρόπι φράουλας ή φρέσκιες φράουλες για το σερβίρισμα

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Βάλε σε μια κατσαρόλα την κρέμα, το γάλα και τη βανίλια και άφησέ τα να βράσουν σε σιγανή φωτιά.

  • 2

    Κατέβασε από τη φωτιά και άφησε για 10 λεπτά.

  • 3

    Ρίξε τη ζάχαρη για σιγόβρασε μέχρι να διαλυθεί καλά.

  • 4

    Βάλε τις ζελατίνες σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν.

  • 5

    Στράγγισέ τες και βάλτες μέσα στο γάλα να λιώσουν καλά.

  • 6

    Μόλις λιώσουν κατέβασε από τη φωτιά και μοίρασε σε φορμάκια.

  • 7

    Άσε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια βάλ'τα στο ψυγείο περίπου για 4 ώρες.

  • 8

    Σέρβιρε με σιρόπι ή φρέσκιες φράουλες.

  • Κόκκινη μαρμελάδα, σιρόπι και φυσικά φρέσκα φρούτα (ιδανικά φράουλες ή του δάσους) είναι η τέλεια ιδέα για να σερβίρεις την πανακότα σου!

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...